Una din chestiile care m-a scos, dpdv ca părinte, pe perioada pandemiei, a fost, fără nicio glumă, playstationul. Bine, playstationurile, că am 2, un PS4 și un PS5. În cel mai serios mod, nu știu cum mă descurcam cu copiii dacă nu aveau acces la jocurile de acolo, în momentele când nu mai rezistau. Desigur, ne referim la jucatul responsabil, nu statul cu zilele pe consolă.

Și s-au jucat ceva.
Fiul a terminat Spider-Man: Miles Morales (emag / playstationstore) și eram super extra mega fericit. Sincer să fiu, eu nu am înțeles mare brânză, dar e posibil să fie și din cauză că copiii se mișcă mult prea rapid pe jocuri față de puterea de percepție a părinților, pur și simplu nu îți dai seama ce face din toate cele 35 de apăsări de buton pe secundă pe care le face. Asta în timp ce țopăie simultan prin casă. Dacă așa face chestia aia 2 minute, aș fi mort deja de un minut. Dar el o ține așa 2 ore fără să fie stresat.

Fiica prestează la The Last of Us Part II (emag / playstationstore), loc unde m-a băgat și eu puțin, dar nu prea am timp, din păcate. Plus, când vin zombies peste mine, mă sperii și nu mai nimeresc butoanele, nu mai știu dacă să împușc, să scot toporișca sau să fug. Așa că mai bine mor.

Am jucat mult din Detroit: Become Human (emag / playstationstore). Bine, mult din perspectiva mea, de părinte, cu timp limitat la propriu și timp de joc limitat și mai mult. Mi se pare unul din jocurile incredibil de realiste și faptul că trebuie să iau decizii life and death în timpul jocului îmi dă fiori de fiecare dată când o fac.

Am mai băgat și niște Ghost of Tsushima (emag / playstationstore), dar, cumva, e prea multă poveste pentru mine, nu am timp să stau atât de mult și să aștept să se întâmple chestii. Bine, jocul are o grafică de plângi lângă el, nivelul la care s-a ajuns este aproape incredibil pentru cineva care a jucat Donkie Kong original version.

Anyway, am divagat. Ce voiam să spun este că Playstation are reducere cu ocazia acestor Days of Play, prețurile sunt mega reduse, față de momentul când le-am cumpărat eu, cel puțin. Sunt jocuri foarte mișto, safe, zeci de ore de relaxare și de luat gândul de la ce se întâmplă afară.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.