Știți că, prin constituție, statul român este obligat să asigure creșe și grădinițe celor care cotizează, lună de lună, la conturile barosane ale băieților deștepți care formează mafia eterne care căpușează românia, nu?

Guvernul vrea să garanteze credite acordate tinerelor familii pentru a face nuntă, botez, pentru a-și cumpăra o mașină sau pentru a plăti creșa sau grădinița copilului, printr-un program intitulat “Family Start”.

Mi se pare foarte legitim, nu știu cum să zic. De ce să construiești creșe și grădinițe, așa cum promiți în fiecare campanie electorală, când poți să îți pui băieții să facă multe creșe și grădinițe private, după care să le dai fraierilor ocazia de a se îndatora pentru a le plăti?

Dacă nici asta nu e super șmecherie, nu știu ce mai e.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Cine isi face credit, garantat sau negarantat (vezi Prima Casa), tot va trebui sa plateasca ratele.

  Cine nu isi facea credit pana acum, desi ar fi vrut, pentru ca nu era eligibil, in mod aproape sigur va trage teapa bancii, stiind ca Statul e bun de plata.

  Afacerea asta e la fel ca cluburile sportive locale, care platesc contracte jucatorilor privati, din banii publici.

  Oricum o dai, e o idee proasta si de un populism feroce.

  “O masina” – nu aveam suficiente cazane pe drumuri, ce e drept.

  27

 2. #2

  astea nu sunt cumva emisii ale ganditoarei din voluntari? ca parca ea e cu famiglia si puitul fix pe modelul tinerei autocratii din ungaria vecina

  31

 3. #4

  Mi se pare absolut normal, Romania aluneca usor spre un model de dictatura sud-americana, un stat condus de o junta militara, in care educatia e un lux, asa ca de ce sa nu lasi o portita amaratilor, sa aiba acces la ea?

  19

 4. #5

  in concluzie, psd-aripa sar-muita, propune ca tinerii sa ia credite pentru servicii care intra in atributiile statului, ca prestatii gratuite, prin care statul isi justifica existenta.

  16

 5. #6

  Probabil in viitorul apropiat vor pleca in tarile civilizate cam toti tinerii valorosi , atat intelectuali cat si meseriasi, iar noi vom ramane aici cu toate rebuturile genetice ale neamului.
  Sincer , nu vad un viitor bun pentru Romania.
  Degeaba se va umfla in unii pipota nationalista, realitatea o vedem cu totii.

  11

 6. #7

  In fata portii mele, zbiara si urla (la propriu) in jur de 7-10 cam 3-7 ani, toti la privat…ai vazut tu macar 10 cetateni stransi la primarie? Pt orice? Nu…nici macar pt un teren transformat in jungla si groapa de gunoi…se joaca mostenitorii la marginea unei canapele abandonate, intre cate cauciucuri si namol…da mami are X5 si nu o deranjeaza nimic cand plateste impozitul, mai ales ca intentioneaza sa ramana aici…asa ca ff bine, ne meritam soarta daca suntem in halul asta de prosti.
  Si daca ai fost prost si inainte, sa iti faci credit pt lautari, sa te vada ma-ta cum cotizezi la BOR, iarasi iti meriti soarta.
  Noi oricum traim intr-o tara aproape privata, la medic te duci la privat, analize la privat, gradinita la privat, scoala(meditatiil la privat, politia nema asa ca te duci la BGS la privat, au mai ramas drumurile, dar si alea dauneaza masinii pe care o duci la privat la reparat…ce a mai ramas?
  Intre timp nu vad pe nimeni in strada, ceea ce inseamna ca e bine asa, drept urmare succes si spor la idei.

  11

 7. #8

  Țara te vrea un sclav îndatorat.

  4

 8. #9

  Sunt curios ce parere are Dragos despre impozitarea progresiva propusa de psd 🙂

  7

  • #10

   Ca e o prostie la fel de mare ca eliminarea completa a impozitelor pentru cei cu salariul minim.

   In alta ordine de idei, sunt complet pentru eliminarea exceptiilor fiscale (IT, Agricultura, Constructii, etc.), incat sa avem “level playing field”, toti sa plateasca la fel.

   E logic ca 10% din 100 de lei sunt mai putini ca 10% dintr-o mie, problema e la conformarea fiscala slaba, si ce incearca PSD e sa scoata mai multi bani nerezolvand problema de fond.

   Boss, sunt perfect constient ca pentru a avea niste politici sociale corecte si demne, e nevoie si de bani pentru ele, dar banii aia nu pot veni prin jupuirea privatilor, ci prin digitalizarea serviciilor ANAF si debirocratizare administratiei publice, laolalta cu uniformizarea legislatiei fiscale si eliminarea gaurilor si exceptiilor.

   PSD sunt social-democrati doar cu numele, si putinele masuri cu care sunt de acord din partea lor nu ii fac automat niste cai breji, pentru ca desi o ard ideologic corect, practica e catastrofala.

   1