Pornind de la știrile astea cu OZN-uri doborâte pe ici și colo.
Sunt de aceeași părere cu colegul Stephen Hawking, legată de extratereștri. Știu că există, așa e normal, într-un univers infinit, să crezi că doar pe Terra s-a dezvoltat viață denotă doar o îngustime mentală demnă de un religiot, nu de un om cu o urmă de gândire. În același timp, înțeleg magnitudinea temporală uriasă la care lucrăm și înțeleg și teoria civilizațională, cea care spune că orice civilizație are un sfârșit, cel mai probabil autodistructiv. Prin urmare, cred că e aproape imposibil ca, în aceeași zonă temporală cu civilizația umană și într-o apropiere relativă, să existe și alte civilizații care să atingă modalitățile alternative de transport necesare deplasării în planuri de distanță ininteligibile pentru mulți dintre noi.

Dar să ne humorizăm, cum ar zice englezul și să ne gândim. Cât de haios ar fi ca, după covid și după război, acum să apară și niște extratereștri.

Lama lui Occam ne spune că, cel mai probabil, viața, în Univers, este organică, nu există niciun motiv ca doar la noi să se fi dezvoltat organisme în supa primordială inițială. Sigur, teoria multiversurilor spune că ar exista și universuri de acest gen, dar aceeași teorie spune că, în acea infinitate de universuri, există și universuri cu zei și Stargate SG1. Noi rămânem doar la universul nostru, simplu, unde baza e carbonul.

Această dezvoltare a vieții, indiferent unde ar fi avut ea loc, implică, evident, evoluția. Și la alții, ca și la noi, viața a plecat de la organisme unicelulare și, în timp, s-a ajuns la viață, organisme complexe și organisme cognitiv superioare. Asta înseamnă că viața s-a dezvoltat și organismele au evoluat prin același mecanism. Survival of the fittest, orice ar însemna asta pe o altă planetă. Organismele mai puternice, mai inteligente, mai adaptabile le ucid și se hrănesc cu cele inferioare, la început. Ulterior, când dominația speciei mai puternice este clar definită și celelalte există doar pentru hrană sau utilitate, apare concurența în cadrul speciei dominante. Lupta pentru supraviețuirea propriilor gene și perpetuarea lor, motorul avansului civilizațional. În mod evident, vor câștiga, în timp, specimenele cele mai adaptate, cele mai capabile, cele ce pot inventa arme și metode de ucidere mai rafinate și mai surprinzătoare, pentru rivali.

Rezultanta ar fi că, dacă, în mod surprinzător, am fi vizitați de către extratereștri care au capacitatea științifică de a atinge viteze superluminice (deși teoria relativității spune că e imposibil, deci ar trebui să existe o altă metodă de a se mișca prin spațiu, metode inaccesibile nici măcar la modul mental nouă), acea rasă de extratereștri ar fi tot o rezultantă a unei evoluții naturale datorată violenței și acaparării de resurse.

Ceea ce ridică întrebarea simplă. Vom fi sclavi sau vom fi exterminați?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.