Stăteam și urmăream imbecilitatea aia de reclamă de la Unicredit, cu Dansez pentru miiineeee, tam tam, dansez pentru miiineeee, de zici că e linie melodică făcută de holograf, când am realizat o treabă.

Reclama e profund simptomatică pentru educația financiară a mândrei populații ce populează aceste mândre plaiuri.

Unei babe stafidite i se spune “Iei creditul de nevoi personale, te duci la magazin și cumperi cel mai mare televizor LCD pe care îl găsești, după care te duci acasă și te bucuri, cântând Dansez pentru miiineeeee“.

Adică exact ce au făcut toți în ultimii ani.

Am un salariu mizerabil, dar pot să iau un credit de 1000 de euro, pe care să îl dau înapoi în 7 ani. Foarte tare. Hai la Flanco să ne cumpărăm o plasmă, un sistem HD surround, să ne uităm și noi la meci ca lumea. Bând desigur o bere Holsten la 2 litri, că e conformă cu legea germană a purității berii.

Iar acum, rata aia de 2-3 milioane a devenit o povară pentru bietul om. Probabil între timp a ajuns șomer, ajutorul de șomaj nu îi ajunge nici să plătească întreținerea, nevastă-sa nu e învățată să muncească, pentru că toată viața ei a fost casnică și a crescut cei 12 copii, deoarece omul nostru e religios și consideră un păcat capital prezervativul, iar doamna nu ia pastile, că îi crește mustață, a auzit ea la televizor, în emisiunea lui Bahmuțanca, urmărită pe LCD-ul de 120 de centimetri diagonală.

Și știți ce e profund trist?
Nici măcar nu e vina omului respectiv. Însăși reclama de la început spune asta.
IA-ȚI O PLASMĂ, BĂ!
Iar omul, ascultător, bagă la cap și își ia o plasmă. Pentru că asta e educația ce se dorește implementată. Nu e nevoie ca oamenii să știe să folosească instrumentele de investiții sau economisire.
Nici o reclamă nu spune Ia un împrumut și investește într-un teren. Sau ia un împrumut și investește la bursă sau Forex.

Nu, împrumutul trebuie să fie pentru LCD-uri sau eventual vacanțe în rate în Maldive.

Sau de ce nu, un împrumut pe 35 de ani, ca să ai casa taaaaa plus un leasing fain, să iei mașină frumoasăăă.
Dar asta o să discutăm altădată.
Acum doar ne Întrebăm:

CÂT TIMP VOM MAI CUMPĂRA STATUT SOCIAL CU AJUTORUL CREDITELOR PENTRU ORICE?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.