Dacă vă întrebați de ce poliția nu intervine decisiv la intervenții, uite de aia nu intervine.

Un fost poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, care a împuşcat mortal un bărbat în timpul unei misiuni, în anul 2018, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, potrivit sentinţei magistraţilor de la Curtea de Apel Iaşi, care au menţinut astfel decizia luată în luna iunie a anului trecut de Tribunalul Iaşi.

În anul 2018, un tânăr a fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

Bărbatul în cauză avea 26 de ani şi era din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Totodată, în anul 2017, el provocase un accident rutier, fără victime. I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind în lucru la momentul incidentului.

Iniţial, s-a anunţat că poliţistul va fi cercetat pentru omor, ulterior, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui s-a primit o ordonanţă de schimbare a încadrării juridice faţă de poliţist, din omor în ucidere din culpă.

Cum să urmărești infractorii? Cum să tragi? Cum să spargi ușa de la casa unde un copil e ucis, dacă știi că nicio lege nu te protejează și vei răspunde în nume personal de acțiunile făcute în numele poliției?

Simplu, nu o faci.
românia, stat eșuat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.