Cât am fost plecat în nemția, a durat cam 2 săptămâni să mă deconectez de la realitățile miraculoasei patrii. Plecasem cu atâta scârbă și obidă în mine, încât mi-a luat 2 săptămâni doar ca să nu mă mai trezesc cu sila că nu a fost un vis și eu tot în dragnistan sunt, coleg cu asistații social votanți de pesede. După alea 2 săptămâni, eram cu totul alt om, vă spun. Nu aveți idee cât e de bine să nu te mai trezești cu stresul ăsta de a fi român, cu toate gândurile alea tâmpite, cu ura, cu umilința zilnică, cu tot ce face viața românilor, de zi cu zi.

Când a trebuit să mă întorc, mi-am promis că nu o să mai las să mă afecteze aceleași mizerii. Ești temporar acolo, pe perioada cât stai, bagă-ți pla și vezi-ți de treburile tale, de familia ta, nu citești știri, nu lași să te afecteze nimic, că nu îți plătesc ei sănătatea futută.

Din păcate, a fost una din puținele promisiuni pe care nu mi le-am putut ține. Nu ai cum, e imposibil să te ferești de gunoiul zilnic, mai ales când munca ta depinde de internet. Fără să vrei te lovești de știri cu firea care mai daă niște milioane catedralelor, în timp ce băiatul ăla a murit de cancer la plămâni pentru că nu putea merge în austria, vezi borduriada nebună care îl face să pară pe Vidieanu un jucător la matineu, idioțenia lui Dăncilă, mitomania lui Dragnea și tot restul.

Ultima, cea cu plăcuțele de înmatriculare, pune capac, la propriu. Și nu doar ce s-a întâmplat, ci conștiința faptului că o țară de oameni ca voi nu are nicio șansă și niciun viitor. Pentru că nu puțini au salutat cu aplauze faptul că i-au luat ăluia numerele. Da, dom’le, este imoral, nu se poate așa ceva, bravo suedejii, civilizație. Ba, o vită pe hotnews s-a apucat de scris un articol despre cum la nemți nu ai voie cu numere de genul și foarte bine că e așa, că e civilizație.

Între timp, poliția română, FĂRĂ NICIO BAZĂ LEGALĂ, ia numerele unui tip, îi confiscă permisul, la propriu, nu există proces verbal, iar omul nu poate contesta în instanța ridicarea permisului, pentru că nu are nicio dovadă că i l-au luat și i se deschide dosar penal PENTRU NIMIC. Nu există motiv. Șeful poliției române a declarat, cu subiect și predicat, că nu există motiv, altul decât părerea sa că e imoral.

Iar voi, VOI, schimbul de mîine, ceilalți adicătelea, sunteți ocupați să explicați că da, e bine, foarte bine că i le-a luat, nu e legal, e imoral. Moment în care îmi vine să îmi dau palme, pentru că nu reușesc să înțeleg ce e stricat în mințile voastre, unde a sărit rotița aia a decenței și s-a transformat în PC de circumstanță, care nu mai vede nimic dincolo de lungimea degetelor proprii și a logicii simpliste. Nu realizați incredibilul abuz și nu vă dați seama că ACESTA este statul PSD și acesta este viitorul.

Bine, nu din cauza asta mă cuprinde depresia, pentru că, în principiu, eram lămurit cu viitorul țării și ce se mai poate întâmpla aici. Doar că atunci când aștepți să moară cineva ca tu să poți pleca dracului de aici, e greu să fii nerăbdător și să rămâi și sănătos mintal. ȘI ești așa, cumva, rupt în două.

Dar vom supraviețui, sper.