În ultima perioadă îmi tot cumpăr rodii și, în afară de metoda prin care mă fac cu roșu până peste urechi, adcă metoda porcină, nu am reușit să mă prind dacă se mai poate și altfel.
Există vreo metodă decentă de a scoate sâmburii sau de a mânca precum un lord?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1
    NOU

    Cu lingurita, direct din fruct. Il tai in doua in prealabil. Daca nu aveti prealabil,puteti folosi un tocator de bucatarie:)).

    • #2
      NOU

      Cata » nu imi place, plus ca stropeste ca dracu. prefer sa musc din el ca din pepene

  2. #3
    NOU

    www.youtube.com/watch?v=-qfQ3_N7S6Y&feature=fvwrel
    Eu asa mananc, celelalte metode tind spre porcire

    • foarte tare!

      p.s. nu ai idee cat m-am chinuit intr-un timp sa imi dau seama ce e aia pomegranate , auzisem la un american prin afara si mi-as ros creierii…

      acuma mi-am adus aminte :))

    • God bless you!

  3. #6
    NOU

    Andrei » t tin pe manual

  4. #7
    NOU

    O tai in doua, o bagi in apa si o lasi cateva minute, apoi o desfaci in castronu ala cu apa. Si nu te stropeste.

    Coaja o sa pluteasca frumos la suprafata, iar bobitele alea rosii se lasa la fund.

    Arunci coaja, scurgi apa. Done.

  5. #8
    NOU

    Ca un fin locuitor al unei insule grecesti 😉
    tai bucatele din ea si le sugi, apoi arunci samburii.
    nu exista alta metoda decat sa il faci suc.
    Rodia nu se mananca ca pe mar, ea se savureaza, etc bla bla..

  6. taiat in doua si batut cu lingura de lemn pe coaja pana zice tot !

    • #11
      NOU

      nice! mersi fain! e faina emisiunea lui Ligia, o mai urmaresc si eu din cand in cand

  7. #12
    NOU

    m’am lovit în urmă cu ceva vreme și eu de problema asta. am găsit pe iutub câteva exemple (1,2) ce m’au ajutat întrucâtva.

  8. #13
    NOU

    Tai fructul in 2. Folosesti un castron mare si o lingura; pui 1/2 din fruct in mana cu degetele departate unele de altele si coaja spre tine si dai cu fundul lingurii in el tare de cateva ori. Semintele vor cadea direct in castron si vor stropii doar peretii castronului.

  9. #15
    NOU

    Sau o cumperi gata curatata la casoleta. Lasi pe altu sa fie porc in locul tau.

  10. #17
    NOU

    eu folosesc o lingura de lemn si nu imi trebuie apa. www.youtube.com/watch?v=jJ7dk9nDR-k
    sariti la 1:34 pentru ca asta vorbeste mult si prost

  11. #18
    NOU

    www.youtube.com/watch?v=rnujQquKCQY

    asa se face cel mai simplu, se taie sus si pe parti si dupa o mananci ca pe portocala:) fara nici un sirop scurs

  12. #20
    NOU

    Toata lumea o sa te trimita pe youtube…deci mai explicativ de atat poate fi doar o demonstratie practica. Se ofera careva? Eu o tai usor, la fel ca in clipurile alea, scot toate bobitele intr-un bol si dupa aia pot sa mananc like a lady. Dar tot te murdaresti putin la inceput. Atentie la semintele din interiorul bobitelor. Acelea nu se digera si daca mananci doua kg de rodii odata, ai sa cam plangi la WC mai tarziu.

    • #21
      NOU

      Zina » nu mananc seminte, mi-e frica de apendicita:))

    • #22
      NOU

      Mituri privind apendicita

      Mâncatul seminţelor provoacă apendicită… Nu este adevărat. Nu există nici o legătură între seminţe şi inflamarea apendicelui. Apendicele nu este un colector pentru cojile de seminţe.

      Ce provoacă apendicita?

      Împrejurările exacte în care se declanşează apendicita nu sunt foarte bine cunoscute. Se ştie totuşi că apendicita survine odată cu apariţia unui blocaj la nivelul apendicelui. Acest blocaj poate fi cauzat de materiile fecale ori de producerea excesivă de celule de către apendice. Aceste celule blochează apendicele, limitează drastic curgerea sângelui prin acesta şi duc finalmente la inflamarea apendicelui. Blocajul poate apărea şi ca urmare a unei infecţii, căci apendicele se umflă ca răspuns la orice infecţie prezentă în organism.

  13. #23
    NOU

    @arhi Mno…si atunci cum scapi de semintele alea? Ca am mai auzit povesti dintr-astea dar nu imi pot imagina cum alegi semintele de la fiecare bobita. Eu nu mai am apendice asa ca… 😀

  14. #24
    NOU

    de la iranian citire: se taie in 4 (eu stiam doar in doua). Se bate cu lingura in coaja. Se manca si se zice bogdaproste

    • #25
      NOU

      Si cum se zice bogdaproste pe iraniana?

    • #26
      NOU

      uite-asa خدا را ببخش

    • #27
      NOU

      @Arhi – sa-ti fie rusine ca ai confundat arabii cu iranienii. Bre, iranienii sunt persani, limba vorbita e persana si alfabetul e diferit. Ce ai scris tu acolo se traduce…. “kill the american infidel”….

    • #28
      NOU

      exvpa » dude, ala e google translate din bulgara in persana…

    • #29
      NOU

      My Bad… Bingu zicea ca e araba… Stupid Bing. 😀

  15. #30
    NOU

    Acum chiar ca nu te inteleg. Tu nu stii ca gustul mai este dat si de felul in care il mamanci si de placerea de a face aceste gest?
    Daca nu il maninci in felul porcin nu va mai avea acelasi gust si nu vei mai simti aceeasi placere.

  16. #31
    NOU

    Metoda cu bolul cu apa e cea mai ok. Testata de mine!

  17. #32
    NOU

    Mai, nu stiu cum se mananca.
    Eu cand aud de rodii, ma gandesc la ..
    “Seherezada, cu trupul ascuns subtil sub voaluri scumpe si ochii incarcati de henna, zambet de Salomee si buze rosii ca rodiile coapte ce asteapta doar sa fie culese”

    PS. Asta stiu cum se mananca

  18. #33
    NOU

    Recunosc ca nu am mancat asa ceva ever. Si nici nu cred ca voi incerca. Eu mananc mere “crezesti” cultura proprie. 🙂

  19. #34
    NOU

    @shushu-sa-ti dea d-zeu sanatate maik

  20. #35
    NOU

    youtu.be/1iHbSzM63Hs
    Asta mi s-a parut cea mai usoara metoda. O crestezi usor de sus in jos, pe portiunile une e mai umflata. Just watch the video 🙂

  21. #36
    NOU

    cum sa o zic pe asta, ma doare maseaua! 1mut.com/poze/2011/07/insanity-wolf-collection-10.jpg

  22. #37
    NOU

    Tot metoda porcina e cea mai buna, altfel parca nu mai au acelas gust…

  23. #38
    NOU

    Lingura ruleaza fin si aici. Metoda porcina parca e prea brutala, are asa un usor aer de disperare.

    Pentru ca ai primit atat de multe sugestii aici multe cu trimiteri la youtube ce-ar fi daca le-ai asambla frumos intr-un clip despre cum se mananca corect o rodie?

    Stiu, tre’ sa iti faci un setup din ala ca la Dexter, cu nailon peste tot, cu sortz si ochelari de protectie da’ la sfarsit cred ca merita. Eventual faci episodul doi la cel cu Morgenma(ma)ia. Ca tot veni vorba, oare cum ar manca o rodie Maia? Daca iti place ideea si ai nevoie de cameraman ma ofer. 🙂

  24. #39
    NOU

    mănânci sub duş, ☺.

  25. #40
    NOU

    @dfx – asta e cea mai tare metoda.

  26. iei usor samburii cu mana si-i sugi.
    daca iei cu lingurita sau musti din ea te stropeste.
    eu le scot cu mana fara probleme.
    in afara de 3-4 stropi nu ma murdaresc

  27. #42
    NOU

    Cea mai buna metoda: Roaga jumatatea sa o curete pentru tine.

  28. #43
    NOU

    Si eu mananc rodii si de cand am descoperit metoda cu curatatul in apa sunt salvat. Trebuie sa o dai in doua dar pe lat (sa nu imprti coada in doua) apoi o desfaci intr-un lighean cu apa. Arunci ce e deasupra, bobitele se duc la fund.

  29. #44
    NOU

    am mancat si azi…

  30. #45
    NOU

    Eu sunt foarte răbdătoare, asa că iau cu lingurița de grapefruit bobiță cu bobiță si mănânc asa. Fiu-meu mănâncă ca porcu, soțu nu mănâncă deloc că îl plictiseste. Dar merge si metoda cu tăiat în două si lovit fructul ca să cadă bobițele, asa fac pt salate

  31. #46
    NOU

    Când eram mic aveam tricou de mâncat rodii.