cutit-ceramic-ascutit-masat

Am primit cadou de case noi de la samsarul bricolator un set de cuțite ceramice, pe care am reușit să le bulesc cu eleganță, verificând dacă taie tot felul de porcării, până când, desigur, nu au mai tăiat.

Băiat inteligent fiind, am luat un ascuțitor de cuțite din ikea, ascuțitor foarte mișto, doar că nu pentru cuțite ceramice. Așa că am încercat să le ascut pe toate, tocindu-le cu succes la nivelul de acum sunt boante ca săbiile de operetă.

Ieri mi-am luat o ascuțitoare specială de cuțite ceramice, un masat care arată foarte drăguț și ascute pe o parte cuțite de oțel, pe partea cealaltă cuțite ceramice.

Mno, aici e problema. Cuțitele de oțel le face brici, ascute excelent. Alea de ceramică nexam. Pur și simplu e de parcă nu aș da cu nimic, deși am frecat la ele 10 minute cred.

Întreb foarte serios, e vreo șmecherie de bucătari bătrâni, trebuie să scuipi pe lamă înainte, cum făcea bunicul când ascuțea coasa, faci un dans al ploii, înalți o rugăciune ceva? Pentru că e imposibil ca masatul să ascută doar cuțite clasice perfect și dincolo să fie prost, prin urmare, ceva nu fac eu bine.