Mă uitam la articolul ăsta de pe Digi, despre cât de periculos e să cumperi de pe Shein și Temu și cât de riscant.

Și mi se pare un articol plătit, sincer să fiu, doar că nu îmi dau seama de către cine.
Folosesc Shein, nu folosesc Temu, pentru că m-a scos din minți spamul lor și îl asociez cu Wish, dar am două aplicații pe care le folosesc, în mod constant, pentru shopping. Ali Express și Shein. Nu zic că par a fi similare, că sunt aproape identice și pe Shein găsești și trinkets de pe Ali Express.

Dar relatable strict la Shein, articolul de pe Digi e o prostie factuală. Tot articolul are zero referințe, e scris pe baza unor zvonuri pe care le-a auzit redactorul D.C., care o fi ăla, despre cum vai, primești mizerii, ai probleme cu returul.

Cumpăr de pe Shein în mod constant. Și eu, și prieteni de-ai mei. Sigur, dacă îți iei tricouri de 2 dolari de pe Shein, vei primi exact un tricou de unică folosință. Doar că Shein nu e despre asta, ci despre o incredibilă varietate de haine, la prețuri relativ decente, haine pe care efectiv nu le găsești la retailerii tradiționali sau, eventual, le regăsești pe Amazon, dar cu adaos comercial de 300%.

Mi-am luat de pe Shein tricouri cu 12-15 euro, super ca material, super croi, le am de câteva luni, în niciun caz nu s-au stricat sau ceva. Am cămăși cu guler cazac, pe care nu le găsești nicăieri, luate cu ceva gen 18 euro, material impecabil, le port constant, nicio problemă.

Cât despre retururi, în niciun caz nu e așa cum scrie redactorul nostru imparțial. Shein are depozite în Europa, când cumperi cauți să nu fie din Mainland China, iar returul se face în câteva zile. Nevastă-mea și-a cumpărat două geci de pe Shein, nervoasă că nu găsea nicăieri o geacă medie, care să îi placă. Au venit, una era scurtă la mâneci. A trimis-o înapoi, banii au intrat în momentul în care au recepționat produsul.

De ce scriu asta?
Pentru că mulți oameni sunt prinși în capcana asta a tradiționalismului. Am câteva magazine overpriced în românia, nu am de unde să cumpăr de altundeva, asta e, cumpăr de aici. Și nu e așa. Aveți de unde să vă cumpărați orice. Amazon livrează fără probleme, o seamă de alte magazine din UE livrează în românia, cum e metal-shop.ro, de exemplu, care are niște produse de stă mâța în coadă de cât de mișto sunt. Trebuie doar să cauți și să nu fii impulsiv, să vrei atunci, pe loc, totul. Cu puțină răbdare, putem avea acces la orice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.