tolo-1

Întâi, pe scurt, meciul. România a jucat așa cum mi-am dorit. Deschis, cu pase, nu s-au baricadat în careu și au degajat unde dă dumnezeu, nu le-a fost frică, nu nimic. Jucau cu fucking Franța, nu aveau nimic de pierdut. Bravo lor. Și o remarcă specială pentru arbitrul ungur, care a predat o lecție de arbitraj modern.

Și ajungem la comentatorii români. Întreb foarte serios. Oare nu putem importa niște comentatori de pe undeva? Zglobiii ăia doi de aseară (unul din ei părea a fi Prosti Mocanu) au fost o rușine pentru românia, protv, fotbalul românesc și orice altceva, în general. Băieții “numărau secundele” prin minutul 40 al primei reprize. Arbitrul nu ne dăduse penaltyuri și lovituri libere, Chiricheș faulta dur, dar bărbătesc și nu merita să ia cartonaș, trebuia tot timpul să ne regrupăm și să ținem de scor, în fine, tot tacâmul de tâmpenii.

Recunosc, nefiind un urmăritor al fenomenului, nu ascult comentarii la meciurile din alte campionate, de preferat în limba engleză. Dar mi-e profund greu să cred că nivelul ăsta galactic de prostie poate fi atins și de altcineva, crescut la altă școală decât la cea a loseristicului focul pe ei, pe ei, pe mama lor.

Serios, Coca-Cosma, Domozină, Buhoiu, Ilie Dobre, Fetecău, Adrian Soare, oamenii aceia care transformau terenul într-o hașură de șah și ne făceau să vedem meciurile, deși erau la radio, unde sunt? De ce nu există o școală de comentatori, unde atunci când zici Arbitrul trebuia să ne dea penalty, să iei o riglă peste degete? Iar dacă Numărăm secundele să faci flotări până la epuizare?

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.