Ieri m-a mâncat în fund să îi şterg iPhonul 3G al nevestei, pe motiv că mergea ca ochiul mortului. Iar în timp ce lucra redsn0w, eu butonam oarecum neglijent, fără să mă uit la ecran, moment în care a intrat autoupdaterul de la bloatware-ul nesimtit numit Adobe, eu, fără să mă uit, am dat enter şi, uite-aşa, iMacul şi-a dat restart eroic, în mijlocul acţiunii.

Aşa am pierdut SHSH Blobs din TinyUmbrella, care s-a şters singur, nu am înţeles. De draci, am uitat că le am salvate în Cydia, m-am mai stresat vreo 2 ore, după care am revenit cu picioarele pe pământ.

Nu vreau să fac un tutorial de jailbreak iPhone sau iOS în general, nu e treaba mea şi nici nu sunt cel mai în măsură să o fac. Vreau doar să subliniez 2 chestii importante atunci când e vorba de downgrade la iOS 4.0.1.

În primul rând, obligatoriu trebuie adăugat în /etc/hosts/ la sfârşit, intrarea 74.208.10.249 gs.apple.com, pentru a păcăli iTunes că vorbeşte cu apple, nu cu serverele lui saurik. La mac, dacă nu o faci în command line, ai toate şansele să nu îţi iasă, pentru că smultron, editorul meu de text, salvează totalmente aiurea, nu cum ar trebui şi mi-a luat ceva vreme să mă prind.

În al 2 lea rând. După ce îşi face iTunes restoreul, va apărea obligatoriu ceva gen eroare 1015. Pentru eroarea asta există o grămadă de soluţii pe net, dar mie azi nu mi-a ieşit nici una. Nici Spirit, nici Recboot, nici iRecovery, nimic nimic.
Şi atunci mi-a picat fisa.

Aveam în casă o cartelă de orange, reţeaua unde era codat iPhone, am băgat-o în telefon, am dat drumul la iTunes şi voila, telefonul s-a activat singurel. Având deja SHSH-urile, am făcut jailbreak cu redsnow şi carrier unlock cu ultrasn0w şi voila, problemă rezolvată