Aseară, după un antrenament în care practic ne-a rupt în 2, stăteam de vorbă cu Mihai Dragomir, antrenorul care ne scade burta şi am aflat nişte lucruri halucinante despre practicanţii de sală şi sport din rromânia.

Discuţia a pornit de la folosirea aşa ziselor suplimente nutritive, gen carnitina sau cum le spune, de către oamenii simpli, în timpul antrenamentelor, de ce puţini oameni folosesc un antrenor la sală şi de ce, în pofida faptului că sălile de forţă sunt pline, e plin de cardiaci şi canceroşi prin rromânia.

rromânul care se duce la sală vrea totul repede, pe loc şi dacă se poate fără muncă. 90% din cei ce merg la o sală de forţă consumă aşa ceva, pentru că ştiu că „le creşte brandul” imediat, fără să fie nevoie să depună efort.

De ce antrenorii din săli nu îi educă? Pentru că nu e în interesul lor. Ei vor să muncească cât mai puţin cu oamenii, să poată rula cât mai mulţi şi, în acelaşi timp, să vândă din magazinele proprii cât mai multe substanţe de acest gen.

De aceea un antrenor care nu îţi dă pastile, dar te pune la muncă, devine automat duşmanul tău. Pentru că tu, în spiritul educaţiei tale rromâneşti, vrei să munceşti cât mai puţin şi să arăţi ca Dolph Lundgren, când îţi scoţi braţul pe geamul autobuzului ce cu onoare îl conduci sau când duci găleata cu mortar pe bloc.

A, şi încă un mit spulberat. Acela că dacă te duci la sală, faci muşchi iar dacă nu mai lucrezi, se topesc muşchii pe tine. Da, se topesc dacă sunt făcuţi păpând diferite substanţe. Atunci doar îi umfli cu pompa. În rest, odată ce i-ai muncit şi ai crescut masa musculară, cum să dispară. E ca şi cum ai spune că ţi se subţiază oasele dacă mergi puţin.

PS: Pentru că tot primesc mailuri care întreabă CÂT COSTĂ, nu ştiu, omul are pe site pagină de contact şi număr de telefon.

Ah, câţi cârcotaşi specialişti în săli de forţă o să apară. :mrgreen:

PS. Nu, nu este post plătit de nimeni.