gradinitari-suckeri

Știți gluma aceea că după #colectiv ar trebui să fim mai buni , că ne-am transformat, că schimbarea trebuie să înceapă cu noi și restul de mizerii lăsate în spațiul public de tot felul de idealiști scriptici, dar care nu și-ar schimba nici marca de bere, dacă ar fi nevoiți?

Așa e și cu învățământul. Toată lumea din învățământ e proastă, toți profesorii sunt proști și leneși, nimeni nu își mai dă interesul, toți sunt șpăgari și nu fac nimic fără bani.

În timpul ăsta, părinții, acești eroi muți ai claselor studioase, ce fac? Păi ce să facă, perpetuează obiceiuri șpăgare și, dacă ele nu există, le crează. Credeți că a venit educatoarea să le spună vreunuia din acești “părinți” Strângeți bani pentru mine, directoare și asistentă, altfel copilul vostru va primi la grădiniță păpușa urâtă? Nu, cu siguranță nu.

Dar gâștele astea comuniste știu că ele trebuie să strângă bani. Să dea bani, că așa e frumos și așa se face. Ce-o să zică doamna dacă nu își primește șpăguța de crăciun? Sau doamna directoare? Păi nu? Atunci de ce mai avem comitete de clasă și altele, nu ne mai justificăm existența, practic noi existăm ca să strângem bani. Logic, la ce altceva e bun un comitet de părinți?

Desigur, toți cei din acel mail sunt dezamăgiți de românia, toți au vărsat o lacrimă pentru #colectiv, toți vor Jos Ponta, Jos Iohannis, să se schimbe totul.

Dar întâi să se schimbe la ceilalți.

În screenshotul de mai sus este un schimb de mailuri dintre niște părinți de la o grădiniță bucureșteană. Unul din ei le cere celorlalți câte 50 de lei pentru că vine vacanța și trebuie să îi dea doamnei educatoare și doamnelor îngrijitoare. După care revine cu un alt mail și le mai cere 70 de lei, pentru că a uitat de doamna directoare și de doamna asistentă. De ele i-au amintit practic ceilalți părinți gen stai, cum, doar atât, dar ați uitat de doamna directoare?

Nu pot să public mailul, pentru că prietenul care mi l-a trimis e laș și îi e frică să nu fie stigmatizat după aceea de către ceilalți părinți. Public totuși articolul, petru că tipul vrea o părere a comunității, cum să reacționeze și ce să le zică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.