E pe tv, de ceva vreme, o reclamă la Durex, în care ea îi susură dulce Iubitule, nu crezi că ar trebui să folosim un prezervativ? Iar el îi zice Stai liniștită, că o scot afară și te ștergi tu după aceea.

Reclama e susținută de ceva autoritate publică și da, este ok să înveți puștimea să folosească prezervativul. E ok să îi înveți că e cool să ai cauciuc la tine, e cool și te face mai bărbat atunci când vrei să o protejezi, atunci când ai grijă de sănătatea ei și, poate, și de a ta.

Doar că e o problemă.
În românia, o cutie de prezervative costă 40 de lei (link afiliat). Știu, cu siguranță, că toți studenții din regie vor fi într-o dilemă uriașă. Ce fac, dau 40 de lei pe prezervative și o fut în seara asta sau iau un bax de bere, având în vedere că toți banii mei sunt 300 de lei?

Știu, toată lumea sare cu educația, că trebuie să învețe responsabilități și altele. Doar că nu. Sunt tineri și nu le pasă, așa cum ați fost și voi. Așa cum și voi ați decartat omuleți la avort, așa o fac și ei. 100 000 pe an, more or less.

De ce nu sunt prezervativele gratuite pentru o anumită grupă de vârstă, gen 16-21 de ani? Atunci sunt cele mai critice momente, atunci hormonii urlă în toate direcțiile și nimeni nu mai gândește corect. E chiar atât de mare efortul pentru minunatul stat român să subvenționeze chestia asta? Cum ar fi, ai sub 21 de ani, mergi cu buletinul la farmacie, îți iei prezervativele moka și aia e. Așa se face educația, nu cu reclame funny și cu avertizări despre avort.