Trimite azi contabilul meu mailul ăsta. Ca să înțelegeți, contabilul meu e un LORD, deține o mare firmă de contabilitate, comunicarea cu angajații săi este la modul cel mai profesionist posibil. Dacă el a ajuns să trimită astfel de mailuri, situația este gri de tot.

Vă confruntați cu asemenea situații?

Foarte multi dintre dumneavoastra s-au confruntat cu situatii in care au primit de la ANAF somatii de plata, titluri executorii sau popriri pe cont datorita modului in care ANAF isi face (sau mai bine zis nu isi face) treaba de administrator al taxelor noastre.

Chiar in aceasta perioada, suntem inundati de astfel de acte de executare silita pentru sume nedatorate, pentru bonificatii primite conform legii dar pentru care ANAF ne tine datori, sau pentru compensari care trebuiau de mult operate, pentru declaratii fiscale pretins nedepuse, sau pentru multe alte motive.

Rezolvarea acestor probleme este pur si simplu un cosmar, dar nu reusim de fiecare data sa va spunem cat ne costa pe noi dezorganizarea ANAF, indolenta sau reaua-credinta a functionarilor, si nici prin ce trecem ca sa obtinem solutiile la care sunteti indreptatiti.

Recomand de aceea tuturor sa citeasca in intregime articolul acesta: www.dollo.ro/2021/02/cinci-sfaturi-pentru-ministrul-finantelor/ . Veti gasi acolo o parte din avatarurile muncii noastre, veti intelege de ce trebuie sa facem nenumarate memorii, reveniri, vizite, audiente si asa mai departe. Situatia din acest articol este multiplicata in sute de mii de cazuri si nu da semne de imbunatatire, din pacate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.