Mă uitam zilele trecute la niște reportaje despre uraganul vieții de la americani și pagubele incalculabile făcute, milioane de milioane de locuințe distruse.

Acum, să mă ierte FSM, dar, ca orice specialist român, am urmărit și eu destul emisiuni cu renovări de la americani ca să știu că au casele făcute din PFL și rigips, temelia pe niște pari cu bolțari, eventual niște scânduri în locurile mai cu stres. Evident, capodoperele astea din calciu și lemn aglomerat costă sute de mii de dolari, de unde și pagubele incredibile, deși, la cel mai propriu mod, nu cred că materialele de construcție costă mai mult de 10 000 de dolari la o casă de genul acesta.

Ce nu înțeleg este asta, de ce nu își construiesc case adevărate, nu machete de astea din carton? Normal că, dacă faci o casă din carămidă și temelie de 1 metru sub limita de îngheț, degeaba vine uraganul Ida, că cel mult îți ia acoperișul, presupunând că folosești șarpantă din scândurele, deci ușor mai puține pagube.

Bine, ei încă mai suferă după uraganul Katrina, ceea ce spune multe despre capacitatea de recuperare a multora. La noi le făcea Becali case la toți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.