Dimineață, în timp ce mă plictiseam corespunzător urmărind știrile de pe răitaru tv, care a început să le dea praf celor de la irealitatea, m-am gândit să trollez puțin poporul comentator.

Așa că am inventat 2 țărani înzăpeziți, tipul clasic de moldovean alcoolic și cu dorință de muncă, le-am spus povestea și durerile despre înzăpezire, după care am aștepta comentarii. Care nu s-au lăsat așteptate. Să vedem.

Liviu Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 12:18
daca e viscol mai greu cu datul zapezii..

Probiu Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 12:43
nebunia a inceput dupa ce s-a oprit ninsoarea, pe viscol e mai greu sa dai zapada din fata casei, adica ce dai in 10 minute se asterne in 10 secunde…nu cred ca ai dreptate in privinta asta, cat despre alcool nu zic nimic, asta e Romania.

Nea Costache Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 12:52
“De ce nu ai ieșit să dai zăpada din fața ușii și până la poartă?” spui tu Arhi!
Acest lucru este valabil daca ninge potolit, fara viscol dar atunci cand este viscol, practic este imposibil sa mentii o cale de acces: arunci doua-trei lopeti de zapada iar in loc vin zece! Cu nenea si tanti scosi din casa cu ochii si nasul umflate de bautura, ii cred: or fi vrut saracii sa moara… fericiti!
In legatura cu vina lui Basescu, ii cred pe bietii oameni: daca zilele trecute un guvern a plecat iar altul era in curs de confirmare, trebuia sa fie cu adevarat presedinte jucator (cum ii placea sa-si spuna) si sa conduca personal comandamentul de dezzapezire. Dupa cum s-a vazut, autoritatile locale si judetene au inceput sa se agite doar dupa valva facuta de televiziunile mogulilor buni sau rai, in multe localitati sinistrate, oamenii s-au intr-ajutorat, ba in cateva sate, operatiunile de salvare a batranilor blocati de nameti in case, au fost initiate si conduse de preotul din sat.

Cornel Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 13:07
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum .
O zapada de juma’ de metru ca-n povesti in Bucovina nu se compara cu un viscol de70 Km/h in Baragan. Nu trebuie sa fii Bear Grylls ca sa-ti dai seama c-a iesi sa dai la lopata pe acel viscol daca nu e sinucidere curata atunci sigur e cooperativa munca in zadar . Oamenii rationali si in putere , pe viscol , si-au hranit animalele si si-au adus lemnele in casa cit timp au putut . Vad ca unii , razboinici ai tastaturii , s-ar bucura sa functioneze selectia naturala . As vrea sa fiu la celalalt capat al firului cind ,din fundul prapastiei , vor suna la 112 .Sint prea multe case ingropate in zapada ‘ ca sa cred ca TOTI sint betivi sau puturosi . Si inca ceva : nu cred ca puteti intelege emotiile unor oameni , fara telefon si curent , luptind singuri , cu cite o lopata cu nametii .

Flori Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 13:22
Poate aia de la tv au filmat persoanele nepotrivite. Dar sunt si cazuri adevarate, cu batrani ramasi pe bune bolnavi si izolati in case, fara meedicamente si fara prea multe proviziii. Si cu drumurile din sat blocate, cu familiile in imposibilitate de a ajunge la ei.
E usor sa balmajesti despre curatatul zapezii cand viscoleste, de la bloc sau din fata tastaturii. Realitatea de afara e usor diferita

Sorana Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 14:10
Nu stiu daca am vazut aceleasi imagini la TV, ce am vazut eu, erau 5 metri de zapada, care acopereau toata casa, mai ramasese un ciot din acoperis la suprafata. Aia n-ai frate, cum s-o dai de acolo, basca daca mai si viscoleste.

Cristi Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 15:29
Corect. Baraganul este plin de depresiuni. De fapt tot ce inseamna E si SE-ul tarii este o imensa insiruire de depresiuni. Nu e ca si cand ar fi doar un camp in care viscolul se simte ca la el acasa.

Ma bucur ca tu detii o metoda de a da zapada mai buna decat toti prostii astia de au trait pe aceste pamanturi, de cand ii consemneaza istoria si pana in zilele noastre, prosti care au ramas inzapeziti in troiene cat casele.
Probabil erau toti beti. De fericire.

Concluzie: uneori e mai bine ca omul sa se abtina in a-si da cu parerea despre ceea ce chiar nu stie.

midant Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 15:34
In stirile pe care le-am vazut eu:
-oameni care au sapat transee in zapada ca sa-si salveze dobitoacele, gandaindu-se in primul rand la animale (conceptie de secole, nu incerca sa-mi dovedesti altceva, o faci degeaba, oamenii aia pun pret pe viata animalului care-i da de mancare si-l ajuta la lucru), neglijand in schimb propria casa.
-oameni care nu cereau decat paine pentru ca speculantii au ajuns , culmea, inaintea autoritatilor, si o vindeau cu 10 lei.
Hai sa nu mai menajam autoritatile si hai sa lasam in astfel de situatii filosofia de calorifer deoparte, macar din respect fata de originile de tarani din care ne tragem toti.

un mar Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 16:05
Eu am colege care stau la 28 de km de Bucuresti si care nu au avut timp de 3 zile electricitate. Noroc ca aveau o soba intr-una din camere, altfel timp de 3 zile ar fi inghetat si sufletul din ele. Si probabil palinca din casa le-ar fi ajutat sa nu inghete. Mi se pare trist sa judeci cum ar fi trebuit sa se descurce altii in niste conditii in care tu nu ai fost pus. Nici cel mai mare lenes nu sta in casa sa moara de foame. Nu cred ca alege nimeni sa fie captiv in propria casa nu stiu cate zile!

Concluzia finală este că pe viscol, o familie formată din soț și soție pur și simplu nu are cum să își croiască o potecă spre poartă și dependințe, potecă pe care să o întrețină la limita accesibilității, da? E clar, noi cei care stăm în fața calculatorului, lângă calorifer, nu putem să ne dăm cu părerea despre cum e deszăpezirea pe timp de viscol, pentru că nu am făcut niciodată asta și nu știm cât de greu este.

DA?

Dar voi, RROMÂNILOR, vă puteți da cu părerea pertinent despre deszăpezirile din țară și despre cum autoritățile nu își fac datoria și că nu contează dacă e viscol sau nu, șoselele trebuiau să fie curate și cum doar la noi se închid autostrăzile? În respectiva problemă ne putem da cu părerea, pentru că este gratis. În schimb, când ai de menținut o cărare de 5 metri până la poartă, nu ai cum, e viscol și e frig și ne îngheață nasul și e vorba de niște bieți țărani.

You’ve been trolled, motherfuckers!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.