I-am făcut înainte nevesti-mii niște tostade spaniole cu roșii pasate și ulei de măsline, ca să ne aducem aminte de vară și concedii, și mare, și soare, și să uităm de Ashley și, în loc de recunoștință veșnică Ah, iubitule, mulțumesc pentru că exiști, ești cea mai minunată ființă de pe această lume și sunt recunoscătoare zeilor că mi te-au adus, ea îmi trântește gen Meh, ai pus cam multe roșii.

Și mă gândeam, ce înseamnă educația pe diverse generații. Ea, născută în 1989, nu are idee despre ce înseamnă foame, lipsuri, decât dacă eventual vorbim de vreo dietă sau ceva.
Eu, născut în ’74, trăit, în copilărie, cu orez fiert și zahăr dimineața, orez fiert și sare, seara, la prânz nu mâncăm, că nu avem de ce. Dacă prindeam o cutie de pateu, de la alimentara, mâncam toți 5 din ea, întins săracul ăla de pateu de la Antefrig un strat subțiiiiiiiiiiire, pe mijlocul pâinii tari, vechi de câteva zile, eventual muiată în apă și făcută la cuptor. Sau unt, gizăs, ungeam o felie de pâine cu unt doar cu miros de unt, ștergeam cuțitul de pachetul de unt și îl întindeam pe pâine.

Rezultatul? Dacă vreau să îmi ung o felie de pateu, ung o cutie de pateu pe o felie de pâine. De aia, pentru că pot. Unt îmi iau doar dacă e spreadable, să pot pune un sfert de cutie de unt pe o felie de pâine prăjită, fără coajă.

Sau, iată, să pun un borcănaș de roșii pasate pe 2 felii de pâine și să le spun tostade. Și să te certe femeia că îi pui prea mult.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

74 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu văd nimic greșit în poză, pare că ai pus cu cumpătare.

    36
  2. #3

    Nu va mai zic ca am avut rezidenta in spania cand eram tanar. Imi mai fac si eu asa ceva si pot zice ca e multe rosii. Ideea e sa simti painea aia cum trozneste si sa aiba gust de rosii. Asta ce ai facut tu, e cam pentru batrani fara dinti!

    17
    • #4

      Dar acum unde ai rezidență? Nu de-alta, dar suntem tare curioși, că nu ne-ai zis.

      20
    • #5

      @Super_fotbal, nu mi-a placut nicodata stilul asta de mancat paine unsa doar cu o urma de ceva care sa ii dea gust. Nu-mi plac nici panini-urile alea cu 2-3 feliute transparente de prosciutto.
      Pentru mine scopul painii este sa fie ca un fel de substrat pe care se pot adauga ingredientele sandvisului.

      14
    • #6

      @nea_zapada tocmai am venit de afara, nu imi vine sa pomenesc acel nume!

      @Andrei o sa tin minte!

      3
  3. Pe vremea ta, oamenii erau mai tineri…

    12
    • #8

      Chiar și dinozaurii erau mai tineri, nu numai oamenii.

      16
    • #9

      Nene eu is mai apropiat de tine ca vârstă dar si eu as fi zis meh! Și la consistență si la cantitate!
      Tot acum am aflat că roșii tocate cu ulei pe pâine prăjită e mâncare spaniolă. Eu cu verii mei mâncăm asta în câmp cand păzeam pepenii altfel ar fi intrat atunci să știm că halim delicatesă spaniolă, noi ne chinuiam să punem ceva lângă bucata de brânză!

      23
    • #10

      Eu sunt curios de cifra dinainte de ‘74, cât să fie oare?!

      9
    • #11

      A pus un apostrof la deruta. De fapt este 74 si atat.

      24
    • #12

      Chiar asa e, uitati-va ce batrana era Loredana cand era tanara!

      1
    • #13

      @Anukoi Îți dau un hint: Când turcii își luau bătaie la Plevna, avea 3 ani. :))

      9
  4. #14

    22 de kile de kapia (parțial la congelator)
    12 kile gogoșari
    16 kile de vinete (parțial tot la congelator)
    0,02 mc lemn cireș
    5+6 ore
    -———————
    zacuscă clasa prima lux
    “n-a ieșit rea…”

    24
    • #15

      Lemnul l-ai dat pe razatoare sau nu?

      63
    • #16

      Cate kg de ceapa si cate de rosii?

      Intreb pentru un prieten

    • #17

      Pare ca ai gresit unitatea de masura la lemnul de cires. 0,02 mc este mai mult volum decat celelalte ingrediente curatate. Sau asta era pentru vanzare si ai bagat rumegus la greu ?

      1
  5. #18

    eu am zis ca e zacusca, pana sa citesc textul

    9
  6. Traume …..multi din generatiile 70-80 avem in comun cu cei trecuti prin lagarele de concentrare cand e vorba de mâncare sau alte obiecte banale. De exemplu uneori am o satisfacție cand vad o bucata mare de cașcaval…tin minte un episod cand un amic m-a sunat să-mi spuna,bucuros bineînțeles ca în luna aceea, primim 200 g de cașcaval per vita si sa meargă parintii mei sa și prinda. I-as invia pe cei 2 si nu numai ei, numai sa ii pot ucide din nou…

    22
    • #20

      Eram în Uber zilele astea, mă întorceam de la spital și din una în alta, am început să vorbesc cu șoferul.
      El era prea tânăr, nu trăise în timpul lui Ceaușescu, dar se contrazicea cu mine, spunea că a fost bine atunci, că a fost un erou, un mare patriot. Și că pe vremea lui toată lumea o ducea bine, aveau iamenii mâncare, banI, case, joburi etc.
      I-m spus că sunt din 1965, că am tăit perioada și că greșește.
      Degeaba… 🙂 nu aveai cu cine, el știa mai bine.

      33
    • #21

      Eu am un fix cu bomboanele Toffiffee. Sau ce sunt ciocolatele alea semisferice în două culori. Nu mai știu cum dar am primit odată când eram copil în anii 80 și le-am mâncat într-o lună cred, câte jumătate de bomboană pe zi ceva de genul, să țină cat mai mult. Gustul mi se părea ceva din altă lume și când s-au terminat am păstrat cutia multă vreme.
      Și azi îmi iau odată la câteva luni, singura ciocolată pe care o mănânc de altfel (și nu îmi mai place ciocolata oricum). Dar mă ia cu o senzație de irealitate când văd cutia aia maronie la magazin.

      24
    • #22

      @FGD realizezi ca incercai sa discuti cu un uman cu IQ de doua cifre? Mai jos decat soferul de taxi/uber e doar paznicul de la supermarket, si nici ala cu mult. Mai bine ii lasi sa se desfasoare, ii aprobi, asa mai afli si tu cum gandeste clasa muncitoare mandra ca o floare.

      10
    • @Fărcaș Gelu Dănuț pățit cand am luat un Bolt sa imi iau mașina din service. Imi venea sa il calc pe cap. Daca ii ei telefonul si ii ții 6 ore la lumina unei lampii cu gaz puturos, plange cu sughițuri.

      17
    • #24

      De ce sunteți atât de duri? Nu e prost, pur și simplu, netrăind așa, îi este greu să conceapă.
      Nu vă dați seama, dar e greu să concepi o astfel de viață, noile generații gândesc diferit, sunt altfel.
      Important e ca noi, cei care am trăit, să nu uităm și să încercăm să nu mai permitem să se mai întâmple la fel.
      Nu trebuie “călcați pe cap” sau “lăsați în durerea lor”, ci trebuie să le povestim adevărul.
      Din nou și din nou, până încep să vadă la fel lucrurile.
      Picătură cu picătură, ceva se va schimba. Nu toți vor înțelege, dar fiecare dintre ei care o va face va fi o cărămidă din zidul împotriva răului. Cam poetic am spus asta. 🙂
      Sincer, eu nu sunt prea mulțumit de ce lume las eu și generația mea fiului meu, încerc să mai repar ce pot și cât pot.

      19
  7. #25

    Tehnic vorbind n-ai pus neaparat prea multe rosii, ai pus prea putina paine. Imi imaginez ca o paine mai robusta suporta altfel generozitatea ta.

    10
  8. #26

    acum spune si ce s-a intamplat cu marginile, le-ai mancat, sau nu?

    4
    • #27

      voi nu va luati paine fara coaja? nu as mai putea manca cu…

    • #28

      @Arhi as avea o opinie despre acest fel de paine pe care il mananci, dar imi vad de treaba mea!

      15
    • #29

      Eu am o opinie despre pâinea asta, da’ nu una favorabilă!
      Io mi-aș lua pâine doar cu coaja!
      Nvr mnd, pâinea mea preferata e una acra, de secara, de la Kaufland. Aia pare că e toată o coaja. N-am înțeles fascinația pentru pâinea pufoasa da mna, each yo their own.

      4
  9. #30

    Prin 87 nujtu de unde a aparut in frigider o bucata generoasa de cascaval afumat (mai mancasem o singura data asa ceva la un revelion petrecut la niste rude mai rasarite si mi s-a parut ceva pentru zei). Am ras toata bucata aia de cascaval, sa tot fi avut vreun kil si ceva. Am borat o zi intreaga apoi. Ai batrani erau copti de suparare, nu ca mi-era rau. Ptr ca mancasem cascavalu. M-au facut albie de porci. Am mai repetat faza c-o bucata de salam de sibiu prin 89. Atunci am rezistat eroic. Am tinut salamu in mine desi el vrea sa iasa.
    Revenind la zilele noastre, azi mai fac arogante si mai cumpar cascaval afumat si salam de sibiu, mai rar ce-i drept ca-s mult prea grase si ma foot la colesterol. Si mananc tot o data. Da mananc ca de frica mortii. Devorez un baton d-ala de salam in 10 min. Nujtu ce traume or fi avut loc atunci, da’ ceva sigur s-a imprimat pa creier.

    40
  10. #31

    Eu imi amintesc cum beam cateva zile dintr-o sticla mica de 0.25 ml de pepsi sau cum bananele niciodata n-apucau sa se coaca pe dulap, in rest mancarea era mult mai buna decat acum, ai mei au tinut porc in cluj chiar si in anii 90, nu mai zic ca la tara toata lumea avea macar un porc si niste gaini.

    Ce e sigur gustul pe care il aveau painea calda cu unt si cu rosii, carnati afumati si lasati cateva luni sa se usuce, slanina fiarta cu boia si usturoi….nu-l voi mai simti niciodata si am mancat cam toate felurile de rosii, carnati…in spania, franta sau italia. In plus ciocolata aia gen de casa, halvaua “la varsat”….nici nu se compara cu ce gasesti acum echivalent oriunde in europa.

    6
    • #32

      aveai balconul mare, altora le incapeau doar iepuri, gaini sau porumbei.

      10
    • #33

      Konstantyn, ca de obicei, trebuie sa insinueze el cumva că înainte era mai bine. Trebuie și rublele alea justificate cumva.

      13
    • #34

      dada, cum crestea el porc pe balcon, cu gustul ala de porc original

    • #35

      Erau si mizerii pe vremea lui ceausescu – caramelele alea ce se lipeau de dinti, sucul tec care n-avea nici o legatura cu gustul de cola, portocale sau kiwi sau gunoiul ala de glucoza, dar macar cascavalul sau untul erau facute din lapte nu din chestii dubioase.

      In plus rosiile aveau gust de rosii nu de apa chioara, carnea avea gust de carne nu de coloranti, aditivi si emulsiatori chiar imi pare rau de multi nascuti dupa 2000 care n-au simtit niciodata gustul unei rosii sau carnei de porc crescut la tara.

      4
    • #36

      >> mancarea era mult mai buna decat acum

      Cred ca sunt in asentimentul tuturor cand iti zic sa te duci in pla noastra de comunist trist si nostalgic. Nu era nimic mai bun, nici painea si nici ciocolata, nici untul ala alb 60%, nici halvaua resturi de seminte.

      27
    • #37

      “carnei” bag samă că are terminație de genitiv rusesc. Mai bagă o geană din când în când și pe texte scrise fără alfabet chirilic.
      ps. stim, autocorrectul

      16
    • #38

      rosiile tratate cu ddt erau mult mai savuroase.

      15
    • #39

      Intotdeuna am stat la casa in cluj si pe langa porci ai mei cresteau gaini, iepuri la un moment dat chiar si nutrii si asta inclusiv in anii 90, in vecini pe aceiasi strada au avut o vaca pana acum vreo 10-15 ani si nu stateam prin someseni sau dambu-rotund ci intr-o zona semi-centrala – zona horea.

      2
    • @Constantin: Eram mai saraci dar mai fericiti; Cand nu erau stapani strainii pe Romania; Mancarea era mai simpla dar gustoasa; Cand oamenii erau oameni; Cand tineretul mai avea respect pentru batrani; Cand scoala era scoala.

      9
    • Constantin, vezi ca ai frana de mana trasa: TEC a aparut DUPA comunism, la vreo 2 sau 3 ani. Cascavalul da, era facut din lapte cu densitate mare, nu ca acum. Sunt sarcastic, fir ai al dracu`.

      Ba, neterminatule, laptele avea densitate mare fiindca la colectiv sau la tarani (care trebuiau sa dea cota), puneau astia galeata sub coada vacii ca sa se pise vaca acolo. Cand punea soferul laptariei densimetrul, statea drept cu 9 la suta, idiot sinistru ce esti. Da, din cauza pisatului din lapte, bagami as pwla in mormantu` inaintasilor tai.

      Gustul “carnei” de porc? Ba, unde cristosu` ma tii gaseai carne de porc? IN MAGAZINE? IN CARE MAGAZINE GASEAI TU CARNE DE PORC, IMBECIL SINISTRU?
      IN CE MORTII MA TII DE MAGAZIN DIN CLUJ GASEAI CARNE BA, LIMBRICULE?
      Sunt clujean, luati as familia pe cardan, si chiar daca erai gard in gard cu napolactul nici macar o hartie de la inghetata Polar nu primeai ba, muist nefericit. Carne? De la bunicii tai din Radaia sau mai stiu eu pe undeplm aveai tu bunici fiindca in magazine, 10 ani N A FOST NICI MACAR O BUCATA IN TOATE MAGAZINELE DIN CLUJ.
      Bontida era singura sursa de carne de porc din judet si pe poarta fermei in directia Cluj, singurele chestii care plecau, erau adidasii.
      Atat, nici macar o coada de porc nu pleca in directia magazinelor.
      Ba, daca exista vreo divinitate acolo undeva si mai e de acord sa faca ceva pentru mine cu toate pacatele mele, sper sa te bage sub primul camion cand treci strada. Ca sa fie treaba bine facuta, vreau sa citesc la stiri ca o familie de idioti si a gasit sfarsitul sub un camion.
      Si aia sa fiti tu si familia ta.

      paduche putinist….

      27
    • #42

      @w – evident ca se traia mai rau, exista statistici atunci era vreo 3000 lei salariu mediu acum e peste 5000 lei la preturi mult mai mari decat acum din cauza planului idiot al lui ceausescu de a plati datoria externa, insa nici nu aveai atatea cheltuieli cu rate, asigurari, nu stiu ce haine de fite….

      Nu aveam atatea posibilitati de distractie nu aveam sute de canale la tv insa eram mult mai fericit ca puteam iesi in fata casei puneam 2 bluze pe post de poarta si jucam toata ziua fotbal cu un rahat de minge de 50 de bani ovala, acum daca as incerca acelasi lucru in 5 minute m-ar spulbera 5 idioti cu gipane de neam prost care trebuie sa compenseze prin marimea masinii vreo micime.

      Oamenii erau mult mai buni si mai uniti, nu existau bombardieri si pitipoance, nu-mi trebuia masina de fita sa invit in oras cea mai faina fata din scoala. Nu existau milionari de carton din furat statul care sa sfideze prin prost-gust lux si opulenta. Nu trebuia sa-ti cumperi cea mai mare masina ca sa nu risti ca vreun idiot cu o masina mare sa te omoare.

      Nu existau air jordan sau haine din neckermann insa pe nimeni nu interesa cum te imbraci sau ce masina ai. Nu existau critici de moda, hair-style-isti si altii de genul care fac inutil umbra pamantului.

      @raider – nici macar nu meriti un raspuns, ca mic copil am crescut pe langa porci insa nu m-am scaldat in albia lor asa ca tine.

      3
    • #43

      Bai Constantin, ai inceput sa scrii atât de multe aberații încât cred că te dau aia afara de la fabrica de postat căcaturi. Cred că ai crescut între porci și le-ai preluat nivelul de inteligență.
      Erau oamenii mai buni fu210-n gura de infect, oamenii aia care te raportau că asculți muzică străină la magnetofon sau aia care îți umblau în scrisori să vadă dacă ai vreuna din RFG?
      Singurele persoane care consuma inutil.oxigenul.palnetei sunteți voi bă, nostalgicii pulii mele, care visați după vremuri când “vi se dădea, și va descurcați” furând și mimând munca, sa apuc sa va vad pe toți după liderul vostru iubit futu-va-n bot de animale.

      16
    • #44

      Imi plac oamenii civilizati, nu ca aia care te turnau la securitate.

      Chestia cu securitatea era mai mult o psihoza generala, toata lumea asculta vocea americii si europa libera si avea lucruri interzise acasa de la tigari kent la discuri, casete…dar n-ajuns nimeni la inchisoare pt asa ceva.

      Evident ca erau multe aberatii, gen era interzis inclusiv taierea porcului, la noi in curte au fost taiati o gramada de porci si saracele animale inainte de a fi sacrificate urlau de auzea un sfert din cluj si cu toate astea nu interesa pe nimeni de la securitate sau militie.

      1
    • #45

      mars in pula mea, din nou. securitatea la mine in casa, amenintandu-l pe tata ca trebuie sa isi toarne colegii, altfel ajunge in subteranele metroului. si acolo a ajuns, lucru care i-a si adus cancerul. securitatea la munca la mama, ca au auzit ei ca ar fi facut avort. securitatea la mine in scoala, la interviuri cu copiii, ahahaa ce bancuri mai ziceti acasa, glumim, alea, nu? asa ca sa ne sugi pula. tu si familia ta de porcari

    • #46

      Hai ca l – a luat Raider la pula înainte să apuc eu să mai zic ceva.
      TEC a apărut în București cel puțin prin ‘90 din ce îmi aduc eu aminte, dar sunt bătrân și nu mai pot să mi aduc aminte bine.

      2
    • #47

      Radule, comparat cu alte animale și chiar cu unii oameni porcii sunt chiar niște animale inteligente.
      Constantine, cu ce minge de 50 de bani te jucai tu ba? Ca aia ovală din ce îmi aduc eu aminte era 18 lei. Mai erau unele la 35, dar când jucam cu una din aia era sărbătoare,
      Te jucai pe stradă pentru ca în parc nu aveai voie. Cat despre cocacalari și pitipoance care nu existau, am ras. Să înțeleg ca îți faci un țel din urmărirea lor și de aia nu poți dormi noaptea?

      3
    • Sunt 2 variante aici. Ori Constantin e la munca cand lasa comentariile astea si va enervati degeaba, ori omul a crescut in familie de securisti (cu sau fara stiinta lui) si are impresia ca toate lucrurile de care beneficia erau normale pt toata lumea. E ca si cum ai incerca sa ii explici lui Paris Hilton ca nu toata lumea avea rolls royce la scara crescand si sa te enervezi ca nu poate sa conceapa gandul asta.

      5
    • #49

      e la munca, da-l in sloboz

    • #50

      @Constantin, păpușe, mănînci căcat cu polonicul. Bunica avea o soră și doi frați. S-au refugiat la București din Cernăuți după ce-a dat molima rusească acolo. Aici, în România, cum unul dintre frați, mai vraiște la minte, mai boem la purtări și posesor de aeroplan, se băgase în nițică politică legionară și după război o ștersese cu aeroplanul din țară direct în Franța, în poala fetei ministrului de externe, comuniștii ajunși cum știm la putere și securitatea înființată ulterior cum știm de ruși au socotit că în casa bunicii, mamă a patru copii mici și foarte mici, la București de meserie croitoreasă, fiică de epitrop cernăuțean, în casa ei, carevasăzică, tre’ să fie cuib de legionari. Așa că un securist s-a înființat la ei acasă. S-a instalat în cel mai comod pat, cel al copiilor, rupînd scîndura de la picioare ca să aibă mai mult loc. A scos de prin dulapuri toate hainele și rufăria, le-a aruncat pe jos și i-a obligat pe ai casei să doarmă pe ele. Cum timpul trecea și niciun legionar nu apărea în prag, l-au umflat pe bunicul, complet nevinovat, și l-au băgat la pușcărie, de unde-a ieșit după un an și ceva, că efectiv n-aveau nimic de zis despre el. A avut noroc c-a scăpat relativ întreg de-acolo. Ciuma rusească a produs dincoace o bubă supurîndă, Securitatea, numai tu ai dobîndit imunitate la ciumă prin mitridatism probabil, pen’c-ai supt la ea de mic și oricum nu știi altceva.

      4
  11. #51

    Voi puteti sa mai mancati unt cu paine sau pateu cu paine? eu n-am mai putut sa ma apropii de astea de prin 96, de cand am avut prima data banii mei si-am putut decide eu ce sa mananc. De astea n-am mai putut sa ma apropii, am senzatia ca ma intorc inapoi in copilaria din lagar si imi intra cu noduri orice seamana cu ce mancam atunci: sarmale, orez, tocana de cartofi, piure, cartofi la cuptor si ce mai inghiteam atunci in sila.
    Singurele chestii cu paine prajita pe care o mananc cu unt intins pe paine sunt icrele rosii, mari si somonul afumat, dar si pe-astea doar de sarbatori si daca am, asa, un chef nebun. Si daca nu-s calde, adica daca vad untul ala alb pe paine, nu mananc nici de-astea.

    2
    • #52

      Nu stiu, eu unul imi aduc aminte ca in copilarie mancam foarte multa margarina. Unt mai putin.

      18
    • #53

      daca nu-ti mai plac pe paine, intinde-le pe cozonac!

      15
    • #54

      da, margarina, oricum, cand vad pasta de-asta grasa, alba pe paine mi se taie pofta de mancare pe loc. Cozonac nu mananc indiferent de cat de foame imi e (pe-ala sa-l mananci tu cu neamul tau, @dadi, pana la moarte daca e s-o dam pe lezari). Chec, da. Asta si prajitura cu crema de lamaie + nucile cu crema de vanilie/lamaie, crema pe baza de unt, sunt singurele dulciuri din copilarie la care ma gandesc cu nostalgie si le-as manca daca-s facute de altii. Numai cand ma gandesc ca mancam untura cu zahar pe paine mi se face greata. Dar atunci era buna.

      2
    • #55

      dat fiind ca te consideri prea nobila pentru cozonac, ti le pot servi eu pe baton, pana imi moare.

      5
    • #56

      Achiesez, cozonacul e o abominatie absolută.
      Da na, cui ii place, pofta buna

      4
    • #57

      Pofta buna la cozonacul de pe propriul baton pana iti moare, diddler. ‘Scraping and scrambling for shit,’ cum zicea tizul tau care n-are nici el o viata, asa cum n-ai nici tu. La cat efort depui de fiecare data cand scriu cate ceva, pare ca nici zgarciu’ propriu nu te mai ajuta si simti nevoia sa semnalizezi pentru alti no-liferi, sigur te ajuta ei sa ti-l degusti.

      2
    • #58

      Mie, o felie de paine integrala, proaspata, cu coaja groasa si crocanta unsa cu un strat subtiiiiiire de unt si apoi un strat groooos de pate de porc, cu o rosie feliata si “sarata cum se cuvine”, mi se pare un deliciu absolut!

      E adevarat ca pe vremea cand eram copil mancam foarte rar unt ca nu se gasea iar pateul care se gasea extrem de rar era de cea mai proasta calitate comparativ cu produsele de azi.

      De gustibus!

      6
  12. Omul meu, care-i și mai… tînăr decît tine, îmi povestea din tinerețea-i studențească, cum ungea cu cuțitul un fir de muștar pe felia de pîine și aia era masa. Și, cu toate că nu-i deloc genul zgîrcit, ba chiar aș zice că-i cam mînă spartă, pe la-nceputul locuirii noastre împreună a făcut o dată, neconștientizînu-l, gestul de-a rupe la masă șervețelul de hîrtie în două ca să luăm, fiecare, cîte-o jumătate.

    12
    • #60

      poor dude…:)

    • #61

      doamne, mi ai adus aminte, am avut de un craciun niste servetele albastre, groase, cu luna si stele si am rupt un servetel in mai multe patratele, sa nu consumam mult. ninja cutting onion

    • #62

      @ona, in general nu sunt zgarcit, ba chiar pot sa spun ca fac risipa la multe produse alimentare.
      Dar, cand am servetele din alea mari, de poti sa le folosesti pe post de fata de masa, mai am si eu obiceiul sa le rup in doua.

    • #63

      @Andrei G, să știi că după ce-am scris m-am gîndit că trebuia să precizez: era un șervețel dintr-alea amărîte, ieftine, de care găsiserăm în drum la micul supermarket din colț, odată despăturite vedeai prin ele.
      (Altminteri, la mîncare nu suport să fac risipă, depun eforturi constante să nu cumpărăm ce nu-i cazul, să nu aruncăm, să nu uităm prin fundul frigiderului etc.)
      @Arhi, hugs.

    • #64

      hehe, erau unele in trei straturi si le desfaceam strat cu strat sa facem trei servetele din unul 🙂

      2
    • #65

      Pentru comunism si idiotii care il sustin, in chinuri muri-r-ar de 7 ori cate 7 cu 7 feluri de cancer. Haha oamenii erau mai buni, cand aproape fiecare scara de bloc avea unul care trompeta la Secu. Din pacate astia care mai combat comunismul sunt in minoritate, generatiile mai vechi (nascute in 50-60-70) sunt majoritatea corupti sistemic daca au prins cel putin etapa UTC, iar generatiile noi (nascute dupa 90) efectiv nu au habar si/sau li se pare o chestie care nu conteaza.

  13. #66

    Lasa abundenta sa intre in viata ta! Abundenta sa intre in viata ta. Abundenta sa intre in viata ta
    :))

    3
    • #67

      Tu ori n-ai băgat de seama ce ditamai semnul de prosperitate are pe sub tricou, ce-i mai trebuie abundență?

      6
  14. Bah, o feliuta stravezie de jamon d-ala bunu´ n-ai pus si tu deasupra.
    Sper ca macar nu ai uitat uleiul de masline sub rosiile stoarse. Care-s cam prea abundente cantitativ. Mergea cam 1/5 din ce ai pus tu acolo.

    Altfel, ori mancam, ori mancam, pai cum?
    Eu as mai fi incercat o data cu mai putine rosii (si cu ulei masline). Apoi cu o felie de jamon. Apoi cu doua. Apoi si cu o felie subtire de branza deasupra.
    Apoi…ma scuzati putin…

    4
  15. #69

    Greșeală ei e că n.a zis : Meh IUBITULE ,ai pus prea multe roșii ! Atât !

    2
  16. #70

    Am ramas intr-o noapte la niste prieteni de familie. Dimineata mi-au dat cacao cu lapte… desi nu era prima data in viata cand beam nu o mai facusem de o buna bucata de vreme. Am si acum fiori cand ma gandesc: cacao cu lapte. Doamne ce saraci eram.

    4
    • #71

      Lapte cu cacao era jmekerie maxima inainte.de ’89.
      Copchil fiind, cand primeam lapte cu cacao la micul dejun, acompaniat de sandviciuri cu unt si branza sau dulceata de casa, era festival!

      Doar ca incepand de prin 1980, cacao si untul erau din ce in ce mai greu de gasit.

      Dar era (si este) o delicatesa minunata.
      Prietenii tai te-au servit cu ce aveau mai bun ca un musafir apreciat ce erai!

      6
  17. #72

    Eu daca am de mancat pateu pai frate, cam 1 cutie pe felia de paine daca e de aia rotunda. Cand ii vad pe aia care murdaresc felia cu pateu… aoleo, ce risipa.

    pe timpu impuscatului am avut noroc ca din familia maica-mii ea era singura la oras si mai primeam pe autobuz pui si bucati de porc (cand “mureau” animalele prin curte din cauze naturale) si supravietuiam. Dar nah, in est unde se agata harta in cui, zona agricola, te mai invarteai.
    Dar sa-i tuf pe aia care ziceau ca a fost mai bine atunci.

    7
  18. #73

    sechele ramase: coaja de paine este ceea ce nu sufar, nu stau la coada niciodata pentru nimic, nu pot sa ma abtin de la pepsi si de la cotlet cu os ( care era culmea gastronomiei si a bunastarii intr-un restaurant condus de un prieten de-al optspelea al tatei si la care mai mergeam maxim odata pe an)

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam