Cred că multora dintre noi le e greu să accepte și să înțeleagă genul acesta de jocuri practicate de Elon pentru că sunt limitați la o gândire simplă, impusă de mediul în care ne învârtim. Ne este greu să ne imaginăm că cineva ar practica acest joc de-a șoarecele și pisica, în care angrenezi fonduri, bănci, securizezi sume uriașe, doar ca, la final, să le dai cu flit tuturor și tu să câștigi pe alte căi și poate la alte niveluri.

Practic, orice face Musk, în ultimii ani, în afară de programul Tesla, este un scam permanent. Efectiv face bani mișcând opinia publică spre oriunde dorește, pe baza sutelor de miliarde acumulate. Da, eu consider și programul Space X un scam, doar că la un nivel mult mai mare. Cam ca narativul KGB sau SRI, propune-le oamenilor ceva uriaș, după care îți vor fi recunoscători că faci doar jumătate. Așa că nu cred vreo secundă că cineva va trimite oameni pe Marte sau spre Marte, ci este doar un scam pentru atragerea de capital de la NASA și de la entități private.

Iar twitter este și el un scam, la rândul său. Și-a crescut nivelul acțiunilor Twitter sky high, pe baza unei declarații, probabil a vândut enorm, acum le depreciază și, cel mai probabil, va trimite compania în găleată, ori cu ideea de a o lua la o fracțiune din prețul inițial, ori pentru a o închide.

The end.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.