Primul ginecolog la care am mers, cea de care am povestit aici, a decis că Luna nu poate să nască decât prin cezariană, pentru că poartă ochelari și, dacă naște natural, va avea probleme mari de vedere, îi vor crește dioptriile, va fi un dezastru.

Cumva, minciuna asta sfruntată se potrivea și cu dorințele noastre la acel moment, cezariană, țac pac, scapi imediat, știi când vine copilul, all good, mergem mai departe. Doar că, de fapt, nu era chiar așa.

Chiar cred că tot ce s-a întâmplat atunci a fost un fel de potrivire a sorții, pentru că am întâlnit-o pe ginecoloaga de la Polizu, adevărat, recomandată de o bună prietenă, care a fost un cu totul alt OM. Nici măcar nu a luat în considerare ideea de cezariană, deși, evident, banii câștigați ca ginecolog ar fi fost mult mai mulți decât la o naștere normală.

A avut decența și răbdarea de a sta cu Luna și de a-i explica tot ce înseamnă naștere normală, avantajele ei, lucruri care s-au adeverit toate. Bine, psihic a influențat și faptul că a stat internată acolo 3 zile, din care o zi în sala de nașteri, cu monitorizare permanentă mamă și copil, din cauza profesionalismului deosebit al mizerabilelor de la maternitatea Ilfov. Stând acolo, a văzut o grămadă de femei venind să nască, a văzut procesul în sine, că totul durează relativ repede, că există epidurală și că, în general, nimic nu este ca în povestirile de groază care circulă printre medicii ginecologi care sunt țac pac cezariană, că am gusturi scumpe, fata mea.

Și da, la jumătate de oră după naștere, Luna era bine mersi, după vreo câteva ore se plimba relaxată pe culoar, în timp ce tipele care făcuseră cezariană încă nu aveau voie să miște capul, pentru a nu a avea dureri îngrozitoare de cap măcar o lună. Copilul a fost bine, alăptarea a fost bine, cu puțin efort și o pompă de sân de calitate, recuperarea este bine, fix așa cum ne-a spus drăgălașa micuță de doctoriță. (din păcate, nu am permisiunea de a-i da numele, dar dacă vreți o maternitate cu profesioniști, mergeți la Polizu)

Dacă găsiți acest articol în google, la căutarea naștere naturală versus cezariană, din cauză că sunteți nelămurite de îndemnurile spre cezariană ale medicului ginecolog și dacă nu aveți nicio problemă medicală reală, care să vă împiedice să nașteți natural (miopia nu e o problemă reală), alegeți să nașteți natural.

Cezariana pare mai simplă, dar e mai simplă doar pentru cei din jur, nu pentru voi. După cezariană, nu aveți voie să vă mișcați nici capul o grămadă de timp, altfel, de la anestezie veți avea dureri de cap îngrozitoare. Durerile ulterioare sunt mari, pentru că, dacă vreți să vă alăptați copilul, nu aveți voie să luați anestezice puternice. Recuperarea durează vreo 6 luni, e foarte lungă, foarte dureroasă, iar asta coroborat cu un copil care are nevoie de atenția voastră 100% din timp, este destul de nasol. Nu mai zic de cicatricea cu care veți rămâne.

Nu vă luați doar după mine. Citiți și alte opinii, informați-vă, consultați-vă cu medicul personal, cereți și opinia altui medic ginecolog, bazată pe starea de sănătate personală. Nu decideți să faceți o operație doar pentru că pare mai rapid și mai simplu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.