Cum să lași un om să moară la poarta spitalului, pe motiv că nu ai voie să ieși din gardă? Cum te mai poți duce acasă și să îți privești familia în ochi, știind că ai ucis un om prin indiferență?

Și stați liniștiți, reclamația la poliție e apă de ploaie, poliția nu are niciun fel de posibilitatea de a face ceva, în afară de a respecta ceea ce spune colegiul medicilor. Ghiciți câți medici a găsit vinovat colegiul medicilor. Nici măcar gluma aia cu 10% diminuare a salariului pe 3 luni nu vor primi.

Au zis că sunt săraci, că nu au bani, că de aia iau șpagă, pentru că au nevoie. Acum au bani și din salariu și tot scârbe sunt, tot ucigași, tot la fel.

Pentru că ăștia sunt oamenii.

Acum 2 săptămâni, joi seara, soția mea a început să aibă contracții. Destul de des, destul de dureros. Am crezut că sunt contracții false, Braxton-Hicks, nu le-am dat atenție, deși erau destul de dureroase.

Desigur, ginecoloaga noastră, al cărei nume nu îl scriu doar din motivul că mi-a născut și primii doi copii, nu a vrut să răspundă la telefoane/mesaje, deși în aceste 8 luni am băgat o groază de bani în curul ei. Vineri am decis să mergem la maternitate la Ilfov, contracțiile nu se opreau, erau din ce în ce mai multe și mai tari.

Am ajuns la Ilfov, ne-a primit o anume doctoriță Roxana Dragu care, auzind că sarcina e la 34 de săptămâni, a avut o ridicare din umeri. La noi nu se naște la 34 de săptămâni. Nu vreau să nasc. Luați no spa, niște supozitoare și cam atât. Nimic, serios, nimic, pur și simplu aia a fost, ne-a trimis acasă, plină de relaxare.

A doua zi, de dimineață, contracțiile nu se opriseră. Ne ducem din nou la maternitatea Ilfov, aceea fiind maternitatea unde ar fi trebuit să nască, unde era ginecoloaga vieții care a urmărit sarcina.

Altă doctoriță, pe nume Mihaela Bernevig. Aceeași placă, aici nu se naște la 34 de săptămâni. Păi eu nu vreau să nasc, am contracții, faceți-mi ceva să nu mai am contracții. Vorbeam cu pereții, singurul răspuns era Aici nu se naște la 34 de săptămâni. Păi și ce să facem? Mergeți la alt spital. La care spital? Nu știu, căutați și dumneavoastră, vorbiți cu ginecologul, aici nu e birou de informații. Și, efectiv, ne-a dat afară din spital, soția având contracții și dureri.

Ulterior am aflat și noi că Roxana Dragu este cea care a supervizat doctorița falsă de la maternitatea Ilfov, dar astea sunt detalii.

Ok, am apelat la prieteni, ne-am găsit alt ginecolog, am ajuns la alt spital, unde au băgat-o direct în sala de nașteri, cu monitorizare permanentă a fătului, perfuzii și chestii, cu colul ușor deschis. După 3 zile, totul a fost în regulă, contracțiile s-au oprit, totul e bine, să vezi, nu a născut la 34 de săptămâni. Ginecoloaga nu a mai răspuns la telefon, așteptăm cu interes să ne sune să confirmăm consultul lunar.

Nu aș fi scris despre asta, dar mi-a venit să urlu citind cum a murit o femeie în fața maternității, iar gunoaiele alea de acolo sunt calme, relaxate, noi am făcut totul ok, suntem acoperiți de regulament.
Până când un părinte sau soț, din prea multă durere, nu o să mai țină cont de nimic.