Au ieșit în presă detaliile despre certificatul de vaccinare anti COVID și modul cum poate fi accesat.

Cetăţenii români şi cei cu CNP emis de autorităţile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, iniţiala numelui, iniţiala prenumelui şi tipul certificatului dorit.

De ce? De ce trebuie să introduc seria și numărul buletinului, dacă bag CNP-ul? La ce e util buletinul, pe care poate mâine îl arunc. De ce trebuie să bag inițialele numelui și prenumelui?

Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, judeţul în care a fost vaccinat şi se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege judeţul în care s-a realizat testarea şi luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
Pentru generarea certificatului de testare, se alege judeţul în care s-a realizat testarea şi luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

De ce trebuie să aleg tipul de ser? Pe CNP-ul acela s-au introdus mai multe seruri? Sunt mai multe vaccinări? De ce trebuie să introduc luna vaccinării? Habar nu am când am fost vaccinat, dar sunt vaccinat, există un vaccin pe acel CNP, de ce trebuie să aleg luna, am mai multe? De ce să fie simplu, când trebuie să faci să fie complicat și time consuming? De ce să nu bagi CNP-ul și să primești certificatul? De ce să nu te poți loga direct cu datele din aplicația pizdii în care te-ai înscris la vaccinare și să ai în cont certificatul disponibil?

De aia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.