Înainte de orice, citiți puțin pe subiectul drogurilor, vedeți de ce de ce au fost interzise, cât de mult bine a adus omenirii, câți oameni au făcut pușcărie degeaba și, mai ales, cine a făcut trilioane de dolari din acest așa zis război.

Și acum.

Există o tendință care merge până la nivel granular în societatea românească de a cere pedeapsa cu moartea pentru orice infracțiune. A violat, sa fie ucis. A furat din casă, să fie ucis. A condus BMW pe linia de tramvai, să fie ucis. E țigan, să fie ucis (așa cum ar vrea primarul orașului TÂrgu Mureș, dar cu mai multe cuvinte).

Fiecare om se transpune în subiectul infracțiunii sau este subiect al uneia și zbang, automat e nevoie de pedeapsa cu moartea pentru a răzbuna ce l-a afectat. Culmea, uciderea cuiva nu este tratată la fel, dimpotrivă, criminalii sunt mult mai bine plasați în psihicul colectiv și ușor adulați, datorită curajului de a face ceea ce majoritatea admiratorilor își dorește, uciderea unui om.

Mi-a atras atenția poza de mai sus pentru că eu, de exemplu, consider prostituția mult mai gravă decât consumul sau vânzarea de droguri. Iar tipul din poză deține o rețea de prostituție asimilată, adică videochat. Cum ar fi să consider eu că proxeneții, oamenii care fac cu adevărat rău femeilor, oamenii care profită de degradarea lor umană, care fac bani din expunerea sau folosirea sexualității feminine, oameni care distrug, la propriu, vieți, ar trebui împușcați sau condamnați la închisoare pe viață?

Desigur, omul din imagine nici nu își imaginează că face ceva rău, dimpotrivă, el îndeplinește o nevoie economică. Și mulți consideră că videochatul nu e prostituție. Eu consider și cred că este, dar la fel, îndeplinește o nevoie.
La fel și dealerul de droguri. Interzicerea drogurilor, a alcoolului, a țigărilor, prostituției și, în general, a dependențelor este o imbelicitate și atât. Nu a făcut nimic, cine dorește să se drogheze, o face oricum, cine nu, nu, nu? Singurul lucru rezolvat este că îmbogățește îngrozitor pe cei ce dețin rețelele de trafic și statele care dețin, tacit, lanțuri proprii, a se vedea lupta pentru opiul din afganistan.

În rest, iată, a crescut mortalitatea în USA de când iarba e la liber de nu se poate. Plin de drogați care conduc și fac accidente, spitalele gem de bolnavi de cancere de la iarbă și…oh, wait, asta e de la alcool și tutun, chestii legale peste tot.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.