Sigur, nu mă refer la Petrom. La Petrom știm de ce este haiducia asta. Petrom are pe ștatele de plată și în consiliul de administrație politicieni, în mod oficial. Plătiți cu sute de mii de euro anual, fiecare, interesul lor este profitul firmei. Și firma profită. Deja asta cu A scăzut prețul petrolului, Petrom mărește prețul la pompă nici măcar nu mai e banc.

Eu sunt curios ce se întâmplă cu HORECA, aia de-o salvam noi în pandemie, că să salvăm locuri de muncă, să salvăm afaceri, să alea alea.
Adică, ok, înțeleg prețurile mari la restaurantele haute cuisine, acolo unde o dai în gourmeturi, mâncare deconstructed, chestii făcute cu azot lichid și pana mea.

Dar cum morțișorii ei de viață să vinzi o porție de apă în care au fiert capete de pește (deși sunt 99% convins că e supă stock, cu condimentare ulterioară) cu 11 euro o porție? 53 de lei? E parfumată cu sarin? Cu o legătură de leuștean de 1 leu parfumezi o oală de 120 de litri, cap coadă. Efectiv ai, în compoziție, vreo 4 capete de pește, gen 15 lei, 100g de orez, 50 de bani, niște legume tocate, hai încă 5 lei, pentru o oală de restaurant. Mai leave it in sangue, că aia nu e bucătărie haute cuisine, e mâncare de cantină sătească, cum să o vinzi cu prețul ăsta?

Deci da, să nu uitați să salvați HORECA cu proxima ocazie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.