Recunosc sincer, înainte de începerea pandemiei, eram ușor naiv, în multe privințe, legat de umanitate în general și lumea din jurul nostru, în special. După care, realitatea brutală și dură m-a lovit direct în mufă și am înțeles multe.

Am înțeles că, umanitatea, în ansamblul ei, este idiotică. Oamenii, ca grup, sunt proști. Sunt ușor influențabili de mediul din jurul lor și ajung să se comporte ca oile, chiar dacă, separat luați, par niște oameni decenți, citiți, cultivați. Uitați-vă câți fani au jeguri umane ca Olivia Steer, Piersicuța și alte experte și experți în biologie, chimie, medicină, a căror singură legătură cu medicina și știința este pagina 1 din google.

Am înțeles că, a încerca să educi oameni este o luptă pierdută, destinată doar loserilor. Oamenii trebuie exploatați și goliți de bani, în orice mod posibil, mai ales în momente în care există agitație în jurul lor și viața le este în pericol. Pentru că, dacă tu vrei să le deschizi ochii, vei fi privit ca un inamic, spre deosebire de cei ce le spun ceea ce vor să audă, neasumându-și niciun risc. Câți copii au murit de la sfaturile antivaccin ale Oliviei? Contează?

Am înțeles că, într-o societate, contează cei ce au și cei ce controlează mass media și internetul. Gândiți-vă ce emulație pro Ucraina era la începutul războiului, cum toată românia era dispusă să ajute, prin orice mijloace. După care propaganda rusă și banii lor au început să intre în piață, articolele au început să se scrie, clipurile video să se facă, gunoaie precum Eftimie, Guerilla să se activeze iar acum, în măsură egală, vei vedea pe stradă idioți cu o băluță în colțul gurii hurr durr, ucraina, masini scumpe, zelensky ucide, să căutăm pace cu Putin, nu e războiul nostru hurr durr. Nu sunt pro rus, dar…

Da, probabil cea mai importantă lecție este cea care îți demonstrează că idealismul e o idioțenie și că trebuie să îți vezi de viața ta, familia ta și să calci, fără remușcări, peste cadavrul oricui, dacă asta face să fie bine pentru tine și pentru ei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.