Ea este Iustina. Iustina este din Botoșani. Iustinei îi este frică să meargă acasă, pentru că, dacă se duce de 1 decembrie, știe că tatăl ei se va îmbăta și își va aduce aminte că este din vaslui și, poate o bate, poate o…you know, Vaslui style.

Așa că Iustina stă la unitate și își satisface cel mai mare vis din cariera ei de după liceu. Acela de a păși molcom și ritmat, în uralele înregistrate pe CD, pe sub arcul de triumf. Ce triumf, încă nu știm exact, important e că îl avem, triumfurile vin ele.

Ce e interesant la mascarada asta de text (vă dați seama cum a grohăit patriotic cel ce apropă textele de facebook la minister și i-a dat o palmă părintească peste cur responsabilei de social media Bravo, se vede că te-am format cu mâinile mele) este că ministerul de interne este demilitarizat de mulți ani. Adică penibilitățile astea de exprimare, defilare și restul de porcării nu ar trebui să existe. Dar iată, ele există.

În rest, da, raportez și eu, structurili românești sunt la post.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. Iustinei ii este frica sa mearga acasa cand i s-a cerut sa fie voluntar ca asa e traditia. Iustina nu incalca traditia, pentru ca vrea sa nu pice examene. Iustinei ii va fi greu, ca se trezeste singura sa vorbeasca ca proasta din toti studentii de pe platou…

    54
  2. #2

    Cum poti sa spui ca visul tau a fost sa fii jandarm, politist sau militar?Te-ai dus acolo fiindca esti slab mobilat si decat sa ajungi betiv sau ardelean ai ales sa faci asta.

    50
    • #3

      hai c-ai dat cu bata-n balta….

      14
    • #4

      „Cum poti sa spui ca visul tau a fost sa fii jandarm, politist sau militar?”

      Răspuns: www.contributors.ro/fratia-doctoratelor/

      3
    • Cunosc un băiat (a fost coleg cu fiul meu la școală) care este pasionat de armată, istorie, uniforma militară și vrea să se facă militar.
      Acesta este visul lui. Îi cunosc și familia și din ce știu, acest vis nu i s-a insuflat de câtre adulți. Vrea să facă liceul militar. Sincer, este singurul pe care-l știu care visează asta.

      22
    • #6

      Ca unul care a absolvit un liceu militar (de marină) pot spune că nu-i totuna militar sau jandarm/milițean. Opinia mea este că pentru a fi jăndar sau perceptor (anaf-ist astăzi) trebuie să fii ultimul jeg de om.
      La momentul respectiv (1980) era varianta optimă de a învăța ceva într-o zonă cu un nivel destul de slab (Constanța) unde ”se făcea carte” și erai și pregătit pentru viață. Că n-am urmat linia APV este altă poveste, însă ordinea si disciplina au rămas în mental. Reversul este că nu suport parșivii și mincinoșii, (jigodiile).
      *Da, știu că se scrie milițian dar era peiorativ.

      12
  3. #7

    Sa ne lase cu aburelile astea. Sa nu mai vorbeasca despre iubire de tara si alte balarii. Tactica trebuie sa fie pe doua “fronturi”, ar trebui doua reclame separate. Prima: “Iti place sa omori/impusti oameni ? Ai o erectie necontrolata cand ai o arma de asalt in maini ? Vin-o in armata !” A doua: “Nu iti place munca ? Iti place sa bei des cu alti gealati ca mare lucru nu ai de facut ? Iti place sa lingi cururi ca sa avansezi ? Vrei sa te pensionezi rapid la 45 de ani ? Vin-o in armata !”

    43
  4. #14

    Da, dar Iustina va iesi la pensie cu mult inaintea mea, eu avand si 15 ani avans. Dar na, eu n-am fost la defilare de ziua mea

    40
  5. #15

    Și eu care credeam că milițienii imbecili a lui Ceașcă au dispărut de mult

    12
    • #16

      Au avut grijă să-și transmită genele și năravul noilor absolvenți/ente.

      8
  6. #17

    Unul dintre baietii care au sustinut unirea cu bani si oameni, primul din judet care a arborat un steag al romaniei mari pe o primarie…. a cam confiscat niste terenuri pe la inceputul sec 20, de acolo si banii.

    Recent CEDO a zis ca nu e bine ce a facut ala si a dat verdictul ca terenul ala a fost confiscat pe nedrept.

    Eu cum sa interpretez asta? Daca CEDO ataca mijloacele prin care s-a facut unirea Romaniei poate fi interpretat ca un atac la principiile pe care s-a facut unirea romaniei din 1918?

    Cred ca e un precedent interesant ce nu va ramane neexploatat.

    1
    • #18

      Hai cu niste detalii. Banuiesc ca nu este greu sa dai 1-2 link-uri legate de aceasta poveste.

  7. #19

    Cred că e triumful de a copia arcu” ăla din Paris, cu un motiv patiotic oarecare și niște nume scrijelite pe el

    6
  8. #20

    “…pe sub arcul de triumf. Ce triumf, încă nu știm exact…”

    Eh, se cam știe, e triumful împotriva românilor.

    “…structurili românești sunt la post”

    Mai mult decât atât: sunt chiar călare pe prost și asta nu de azi, de ieri, ci de la 1945 încoace.

    9
  9. #21

    Bre, când eram noi in ultima zi de stagiu militar, a venit un APVist să ne comunice ca putem pleca pe la ora 12.00, dar, dacă așteptăm până la 14.00, vom fi avansați la gradul de sublocotenent. Guess what? Ne-am cărat cu toții de la 12.00, cu excepția unui prețios din Dăbuleni city

    21
    • #22

      si a fost avansat?:)))

    • #23

      Cred că da . Cert este că pe livretele noastre apare tot caporal șef, la 30 si de ani de la terminarea stagiului. Mai este nițel si ieșim din plaja de recrutare si mi-e teamă ca vom rămâne cu gradul ăsta

    • #24

      ‘trăiți!

    • #25

      V-am mai zis c-am prins 11 zile de ZFR si in zilele alea raspundeam la telefon in postu’ de santinela cu “salariat civil nea_zapada”?

      3
  10. …bine-nțeles că nu, doar l-au scris în caiet, pentru când ne vor ataca 🙂 canadienii

  11. #29

    Ministerul de interne nu este demilitarizat, nu în întregime.
    Trupele de jandarmi și pompieri sunt in continuare militari activi .
    Politia este o strutocamila cum numai la noi poate fi, au ranguri și grade militare la care doar au schimbat denumirile, chipurile .
    Rămân în continuare piramidal subordonați ca și la armată, singura deosebire e că pot alcătui sindicate mai mult sau mai puțin eficiente .

    4
    • #30

      Ca sa fim corecti:
      Politistii au ranguri si grade profesionale, cat timp se afla in activitate, avand statutul de ”functionari publici cu statut special”.
      La pensionare, gradele profesionale li se echivaleaza cu cele militare si ca urmare, la pensie sunt, de fapt, militari in rezerva.
      Cu toate drepturile ce le revin conform statutului astuia, dar si cu pensie de politisti….
      Frumos, nu?