A trecut ușor neobservat anunțul că Huawei se retrage de pe piața europeană și cea americană, din cauza embargoului impus de către US, închizând legăturile cu agențiile de comunicare și retrăgând bugetele de promovare. Singuri împotriva tuturor, făcându-li-se o uriașă nedreptate, ei, care au garantat că nu sunt în subordinea partidului comunist chinez, pleacă, plini de tristețe. Sigur, s-au auzit până aici lacrimile diverșilor manafi, chinezi și răzvani, cei care învățau lumea despre cât de mișto e appstoreul chinezesc și ce ușor poți să îl instalezi și, la urma urmei, nu avem de ce să ne temem de chinezi, nu avem nimic de ascuns, totul e bine. Țin minte cum ne certa unul din ăștia, nu mai știu exact care, despre cum nu înțelegem noi ce important e ca Huawei să aibă acces la licitația 5G, pentru că, foioioi, cipurile lor sunt cele mai bune și alea.

Well, iată, domnii de la Huawei, pe teren propriu, ne arată cam care e nivelul real al supravegherii chinezești și până unde se întinde partea sa vizibilă. Sigur, nu ai de ce să te temi de gestapo dacă nu ai făcut nimic, nu?

On a non related ideea, aseară mă uitam la un film cu Jackie Chan, Blood Steel sau ceva, o tâmpenie, dar na, e Jackie Chan. Și una din replici era Oaaaau, ce lovitură puternică ai, ești o mândrie pentru poporul nostru chinez. Rău e când, la bătrânețe, ți se distrug idolii. Da, Chicky Chan e un susținător avid al partidului chinez.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.