Ieri, pe blogul lui tolontan, o poveste lacrimogena. Cum a gasit el, tolo, o fapta mareata a cuiva, a publicat-o in GSP, si lumea l-a injurat pe motiv ca ar fi platit ca sa scrie asta. In speta, e vorba de Hagi, care de cativa ani ii plateste unui fost fotbalist care si-a pierdut un picior pe terenul de fotbal, o renta de 300 de euro lunar, pentru intretinerea copiilor sai.
Oare de ce se mira Mr. Tolo? In priml rand, prin gestul de a publica in ziar aceasta informatie, a aruncat cu noroi pe facerea de bine a lui Hagi. In mod sigur, daca ar fi vrut, „regele” ar fi povestit el insusi asta si si-ar fi asumat gloria mecenatului. Numai ca maretia unei donatii este data tocmai de caracterul sau anonim. Iar Hagi a vrut-o anonima. Numai ca Mr. Tolo a facut ancheta jurnalistica ca la carte, a descoperit si a publicat. Unde este mesajul sportiv din articol? Care e legatura sa cu fotbalul, handbalul, baschetul, oina, polo, snooker…orice sport despre care se poate scrie intr-un ziar de sport?
Va spun eu. Nici una. Si asta ma aduce la partea a doua a discutiei.
Ce gasim intr-un ziar de sport din ziua de azi? Nu conteaza care, ProSport, GSP, oricum sunt identice. Gasim ceva legat de sport? Maxim 10% din continutul ziarului. In rest, ce gasim? Pai, gasim cu cine s-a futut Mutu, cui i-a mai supto Laura Andresan, ce marime are la sutien Nicoleta Luciu si care sunt planurile ei de viitor, gasim divizia sexy, in care pasarici dezbracate se rostogolesc pe mingi de fotbal, gasim ce a mai mancat la pranz Gigi Becali si daca e constipat sau nu, ce model de hartie igienica foloseste Copos, cate neveste are Mario Pedrazzini, samd.
Nimic din ce am scris mai sus nu sunt inventii. Sunt articole existente de-alungul anilor in paginile GSP si ProSport. Genul acesta de articole ma indoiesc ca atrag cititori din tagma lui Plesu sau Stelian Tanase.
Si atunci, daca tu vrei si atragi o masa amorfa de cititori, pentru care aflarea numarului de la chiloti ai Nicoletei Luciu reprezinta telul maxim in viata, vrei sa ai comentarii pe blogul tau, care isi are cititorii redirectionati de pe site-ul GSP, de nivelul academiei romane? Desigur ca vei fi injurat, blamat, scuipat.
Astia sunt cititorii tai, draga Tolo.
Si ti-i meriti.
A scris si Genialul despre asta, dar intr-un alt ton.