Vorbeam ieri cu Luna despre ale noastre și nu știu cum am ajuns la subiectul cafele și îi explicam eu că noroc că nu sunt cafegiu, dependent de cafea. Și a pufnit-o pe femeie râsul.
– Ia zi, men, ce aparat de cafea ai în casă acum?
– Păi un nespresso. Nu, două. Și un bialetti.
– Și câte cutii de cafea?
– 2 de câte 30 de capsule normale, una de 30 de capsule decofeinizată și 2 borcane de ness.
– Da, ai dreptate nu ești deloc dependent de cafea.

Bine, serios vorbind, eu, când mă refeream la dependență ziceam de oamenii ăia care ajung la o anumită vârstă și încep să vorbească despre diverse prăjitorii de cafea și prăjitori vicecampioni mondiali, nu mai beau cafeaua decât în shoturi de espresso, pentru că așa au văzut ei că se bea în Italia, mai ales la Roma, unde face chelnerul infarct dacă te vede că pui zahăr în cafea, folosesc doar Partagas Maduro împăturite manual de către mâini de fete neatinse nici de soare etc. Eu sunt un om simplu, bag pastila sau boabele în aparat, dau drumul și aia e.

Anyway, acum vreo 2 ani aveam un DeLonghi Magnifica S, pe care cred că l-am dat giveaway pe aici, nu mai țin minte. Era mișto, râșnea singur, frota lapte, chestii de astea, dar, nu știu, era ceva ce nu mă satisfăcea, de parcă nu ar fi existat suficientă presiune în cafea, era ok, dar nu să mă satisfacă la nivelul dorit.

Așa că, dacă ar fi să iau un altul, acum, ce aparat de cafea folosiți? De preferat în aceeași gamă, cu boabe and all. Sigur, dacă o să îmi recomandați avioane, recomandările vor fi foarte utile, tuturor, să știți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.