Am primit un mail de la o mamă, mail legat de postul meu cu Mănăstirea Dervent. Citiți și voi.
Câteodată mă reped, greșesc și îmi pare rău.

buna arhi,

ti-am descoperit blogul nu foarte de mult si de atunci te citesc zilnic. desi nu sint intotdeauna intru totul de acord cu ce scrii. si nici nu trebuie :))

m-am atacat binisor cu postul despre cei care vin la manstirea x dupa apa fermecata.
de cind l-am citit tot rumeg daca sa scriu sau nu. atit cit te-am “cunoscut” pe tine si pe consoarta, de pe bloguri, inteleg ca pot sa vorbesc deschis si ca o sa ma intelegi ca, departe de mine orice intentie sa atac/jignesc/supar.

ca si mama de … of! cum i-ai numit tu: “monstri” … o sa-ti spun de ce merg oamenii aia la biserica.
din acelasi motiv pentru care am mers si noi. SPERANTA moare ultima. intii ca daca ai fi fost mai atent, mamele respective sint trecute bine spre 40, ceea ce spune ca au conceput respectivul copil si i-au dat viata cu mult inainte ca in draga romanie sa fie si macar ideea de a face analize fatului.

daca tu ca si gravida aveai “nesimtirea” sa-i ceri doctorului sa te trimita la ceva analize … “lasa draga, ca am adus mii de plozi pe lume, nu esti prima care fata” – asa mi-a spus doctorita mea in ’95 .si nu eram in cine stie ce catun uitat de lume ci chiar in capitala.

pe urma, arhi, stii tu ca o parte din bolile astea pot sa apara cind deja copilul e marisor, astepti sa inceapa sa gingureasca, il pindesti ca nu cumva sa-i pierzi primul sunet articulat si … prinzi cum face prima convulsie …

multe, multe din mamele de acolo iti spun sigura ca stiau foarte bine cit de grava e boala copilului lor.cine stie prin citi doctori au trecut … au inteles demult ca stiinta nu-i poate ajuta.si atunci ramine MINUNEA.

cind o sa fii parinte altfel o sa ma intelegi.

nu sint habotnica. nu sint nici credincioasa.nu sint nici atee. am fost mama de copilas foarte bolnav.am fost una din mamele despre care tu vorbesti atit de crud. am dormit ani de zile pe scaun de spital la capatiiul lui.ne-am vindut masini, apartament, firma … si fiecare banut a mers la doctori. in romania, austria, franta.

dar niciodata la biserica, desi am mers la cele mai neauzite manastiri/biserici/sihastrii. aveam nevoie de speranta si acolo o gaseam. oooo … eram cit se poate de constienti ca nici apa sfintita si nici nafura si nici rugile n-or sa-l faca bine. dar SPERAM ca minunea are sa se petreaca. asa cum cred ca si voi – tu si nevasta (mai ales ea) – sperati ca minunea are sa se petreaca si v-a ramine insarcinata.

ce vreau sa-ti spun:
ai fost nedrept de crud cu niste oameni si asa mult prea necajiti.
vrei sa dai in popi si credinte si biserici. foarte bine. de acord.
motiv pentru care iti trimit si posterul din attach. dar mamele alea si copii nu merita cruzimea ta si a pustimii care au lasat comenturi la respectivul post.

multumesc pentru atentie si imi cer scuze de deranj.
cu simpatie,
M.

Mulțumesc. Nu prea știu ce să zic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.