Nu trece săptămâna fără să mai avem niște copii uciși prin școli în US, US care devin un stat din ce în ce mai eșuat și mai debusolat. Și vine anularea Roe vs Wade, abia atunci să vezi distrugere.

Știu că soluția cea mai simplă pare dezarmarea cetățenilor. Le luăm armele și aia e. Deși, vorbind despre US, este greu spre imposibil să faci asta și nu doar dpdv logistic.

Doar că ultimele luni, dintr-un partizan înfocat al dezarmării cetățenilor, am ajuns în extrema cealaltă. Da, cetățenii unei țări ar trebui să aibă dreptul de a purta arme pentru autoapărare. Toate strategiile actuale au fost bazate pe existența unui ecosistem pașnic, unde singura agresiune posibilă ar trebui să fie cea în care te agresează poliția din exces de forță.

După care s-a dezvoltatnoua civilizație rusă și ne-am trezit. A apus și epoca guguștiucilor care ne explicau că războaiele moderne nu se mai poartă cu soldați, ci cu drone și rachete. Au apus multe în aceste ultime 3 luni și s-au destupat multe. Mă gândeam la crimele oribile din Bucea și Mariupol. Oare ar mai fi fost la fel de brutale dacă localnicii nu erau niște simple oi duse la tăiere, cum au apărut acele imagini, ci aveau toți arme, mai mici sau mai mari?

Sigur, există X discuții despre cum ar fi născut altă brutalitate, dar să fim serioși. Zeci de mii de civili uciși, copii, femei violate. Cu siguranță toți ar fi preferat să moară luptând, nu executați ca puii de găină.

Revenind la subiect, cum faci să nu mai existe school shootings, dar să păstrezi și libertatea armelor?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.