Screen Shot 2014-07-17 at 21.56.48

Am citit ieri, pe vreo 2 bloguri, că RDS a dat drumul la roamingul de date cu vodafone. Pe un singur blog, am găsit mențiunea că traficul de date în roamingul vodafone e limitat la 100MB. Am căutat, nicăieri nu scrie despre această limitare și aș avea nevoie de o confirmare, pentru că nu mă pot baza pe fumigene aruncate de diverși nemulțumiți.

Momentan, cele 3 abonamente de telefonie de 5 euro funcționează perfect, astăzi am vorbit de pe RDS din fundul călărașiului, la marginea porumbului și a mers bine mersi, inclusiv internetul. Basmele alea cu rețeaua care nu merge, cu semnalul care e prost și altele ar cam fi timpul să apună.

Nu de alta, dar deja devin penibile.

Later edit: Pe surse, nu găsesc nimic oficial, dar de data asta pe sursele MELE, e adevărat, roamingul RDS cu Vodafone are limită de 100 MB. Mi se pare o porcărie sinistră, nicăieri nu s-a spus asta.

O altă chestie interesantă, care a apărut acum, ar fi asta:

Serviciul de roaming national este un serviciu complementar, destinat utilizarii serviciilor de telefonie si date mobile in afara ariei de acoperire a retelei Digi Mobil, potrivit nevoilor obisnuite de comunicare si valorilor medii ale consumurilor de servicii de comunicatii electronice.

In cazul utilizarii serviciilor de telefonie si date mobile prin selectarea si mentinerea telefonului mobil in reteaua de roaming national si/sau utilizarii exclusive a serviciului de roaming national intr-un singur punct geografic fix, desi serviciile achizitionate sunt prin natura lor servicii mobile de comunicatii electronice si/sau utilizarii exclusive a unei retele mobile de roaming national chiar si atunci cand abonatul se afla in aria de acoperire a retelei Digi Mobil si daca prin aceasta se inregistreaza un consum superior valorilor medii ale consumurilor de servicii de comunicatii electronice, setarile tehnice ale retelei pot conduce automat la restrictionarea serviciului de roaming national.

Deci, dacă folosești serviciul de date în roaming prea mult, ți se taie netul.
Întrebarea e, cât înseamnă acel prea mult?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.