iuliana apavaloaie

gravida, din Brodoc, o suburbie a municipiului Vaslui, a ajuns la unitatea medicală în cursul serii de marţi, în jurul orei 20.00, unde medicul de gardă de la Obstetrică-Ginecologie, Iuliana Apăvăloaie, i-a făcut bilet de internare, după care a trimis-o acasă, spunându-i să revină miercuri dimineaţă, pe motiv că nu ar avea dilataţiile specifice naşterii. Femeia de 37 de ani, cu sarcină la termen şi care se prezentase la spital fiindcă avea contracţii din 20 în 20 de minute a fost nevoită să respecte recomandarea doctorului şi a plecat acasă, unde, după doar trei ore, a născut cu ajutorul soţului său, fără niciun fel de asistenţă medicală.

Știți ceva? Nici măcar nu e foarte grav că a născut acasă, la urma urmei, în urmă cu 100 de ani femeile din vaslui nășteau pe câmp, după care continuau prașila, iar seara își luau bătaia binecuvenită de la domnul și stăpânul inimii lor.

Grav este că ACELAȘI medic, în urmă cu 4 ani, practic a omorât un copil la naștere. Și a fost sancționat cu reducerea salariului cu 10% pe 3 luni. Probabil s-a tăvălit în chinuri și nu a mai luat 400 de euro pe o naștere, ci a crescut tariful la 440, ca să nu aibă pierderi și să i se disturbe cash flow-ul.

Și nu, nu văd nicio posibilitate de schimbare în viitor. Și știu că o să se contracte cordonul ombilical netăiat al lui Mirciulică când spun asta, dar îmi mențin afirmația. Medicii buni au plecat în străinătate, pe bani, iar în românia au rămas leprele incompetente și șpăgarii, ca majoritate sufocantă pentru restul de excepții care încă nu au plecat.

Din păcate, nu am găsit nicio poză cu doamna Apăvăloaie, să o facem puțin mai celebră și să îi ajutăm pe oameni să se ferească de ea. Dar nu e timpul pierdut.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.