Nu știu câți dintre voi mai țin minte împrejurările din jurul ascensiunii lui Burleanu la șefia fotbalului românesc. Câți mai retrăiesc sentimentul acela de ură și neputință împotriva mafioților Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, gunoaiele care acaparaseră fotbalul românesc de 20 de ani și îl duseseră în cimitir, între timp, devenind miliardari, datorită lui. Lipsa aceea a oricărei speranțe, al oricărui viitor, al oricărei șanse de mai bine.

Coroborat cu cancerul lui Sandu, a venit la putere Burleanu, un ilustru necunoscut, absolvent al facultății de securiști Carol 1, care a promis tuturor că face de toate. Că reformează fotbalul, că îl duce acolo unde era, ca va face copii și juniori, că stadioane, că de toate. Între timp a venit și Iorgulescu la conducerea LPF (salutare, domnu președinte de mini mafie, ce mai face criminalul Mario Iorgulescu, fiul dumneavoastră, bine, sănătos, încă suferă din greu prin Italia?), alt mafiot, de data asta mai smart, pentru că e mai tăcut și nebăgat în seamă, dar la fel de cancer.

Ce a făcut, per se, Burleanu, în cei 8 ani de când e președintele federației române de fotbal și Iorgulescu, președintele ligii? practic, nimic. Președinții de cluburi și-au bătut joc de sport în continuare, nu avem echipe de copii și juniori decât dacă plătesc părinții totul, iar antrenorii de la așa zisele echipe de copii nu sunt decât niște șpăgari care iau bani să bage în teren pe cine plătește. Nu există performanță la niciun nivel, echipa națională este la cel mai mizerabil nivel al său din ultimii 30 de ani, nu există contraperformanțe mai slabe decât cele pe care le avem acum. La conducerea echipei naționale se succed, perpetuu, aceleași nulități fără nicio realizare sportivă, de 20 de ani aud, anual, despre cum vine, cu siguranță Boloni, dacă nu, sigur îl aducem pe Olăroiu, nici nu știu cine mai e acum, parcă fiul netalentat al lui Anghel Iordănescu, descendența sa fiind singurul lucru valoros din întreaga sa carieră.

Oricum, discuția despre antrenori e nulă, poate veni și Mancini antrenor, nu există antrenori capabili pentru echipele românești, de orice nivel, nu există jucători capabili, nu există o școală românescă de fotbal, nu ai de unde face o echipă națională bună, cât timp jucătorii sunt doar niște gorile tatuate, fără cap și fără orizont, care nu au avut de la cine să învețe fotbal în copilărie.

Practic, 10 ani pierduți alături de domnul politician securist Burleanu, iar viitorul nu are cum suna altfel, pentru că nu are cine să vină în locul său. Hagi e prins și el în jocul rechinașilor fotbalistici, Gică Popescu deja a executat 6 ani de pușcărie pentru manevre diverse, iar ceilalți sunt…în alte lumi și vremuri. Mutu poate doar să ofere niște cocaină doamnelor, iar Marica poate să le…în fine, știți voi, prosopul.

Noapte bună, dulce prinț.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.