A apărut pe Netflix un show nou, Bullshit, gen cultură generală (zic gen pentru că numai cultură nu e acolo), moderat de Howie Mendel, tipul de juriul de la Românii au talent, varianta mai slabă, cea americană. Practic, un concurent trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală și trebuie să își motiveze răspunsul, iar alți 3 analizează motivația răspunsului și dacă e corect sau nu. Chiar dacă răspunde greșit, dacă unul din cei trei îl crede, își câștigă banii. Simplu.

Vă spun, m-am înfiorat. Pur și simplu am văzut prostia în cea mai pură formă a sa. Oameni PROȘTI, băi, proști până la ultima picătură de scuipat care le curge din gură. Din 10 episoade, ZECE, unul singur din cei 3 aflați la primire a spus că știa răspunsul la întrebare. Unul. Restul se bazau exclusiv pe mimica celui din față, gestică, siguranță în vorbire, chestii de astea smarty. Niciunul, NICIUNUL nu știa răspunsul la întrebări cel mult de bun simț, nu cultură. Unul din ei, la o întrebare care avea ca răspuns Vulcanul Stromboli, a răspuns Vulcanul Bombolini, motivând că a fost acolo și a rămas chiar impresionat. ȘI L-AU FUCKING CREZUT!!! BOMBOLINI!! Leave it in sangue de viață!

De multe ori am câte o discuție cu diverși oameni, care îmi explică faptul că a avea cultură generală și a scrie corect, în limba maternă, este irelevant, e important să fii foarte bun pe meseria ta și atât. Chiar acum vreo 2 zile discutam pe chat pe tema asta și am abandonat, nu are sens să te implici, până la urmă, în asemenea discuții. Dar, pe bune, ne îndreptăm, cu pași rapizi, către un Idiocracy general.

Și chiar nu văd vreo scăpare.

Da, cineva a câștigat premiul cel mare, de 1 milion de dolari. Altul 500 000. Fiind praf, dar convingători.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.