P1060480În primul rând, o remarcă interesantă. Ultima oară când am fost eu la o biserică, a fost acum vreo 4 ani, pe când trăia Teoctist Nefericitul. Fraza clasică pentru încheierea slujbelor, la preoţi, era:

"Apără doamne şi păzeşte pe Preafericitul Teoctist, pe preşedintele ţării noastre, bla bla".

Acum, slujba lui Pafnutie, mitropolitul tomisului, sau cum l-o chema, s-a încheiat ceva de genul:

"Apără doamne şi păzeşte pe preşedintele ţării noastre, domnul Traian Băsescu, pe patriarhul Bisericii rromâne, blabla."

Remarcă cineva delicata schimbare? Trebuie o forţă incredibil de puternică să schimbi o binecuvântare clasică a unei biserici. Oare care o fi fost aia?

În al 2 lea rând, scuze. Ştiu că aţi stat pe ace şi o să vă dezamăgesc. Pentru că bateria camerei de filmat era goală, am luat aparatul foto să filmez, iar fişierele sale .mov nu sunt recunoscute de Windows Movie Maker. Aşa că nu o să vă arăt decât filmul cu aruncatul crucii în apă, unde un tip relativ diliu chiar a sărit în apă dezbrăcat şi chiar era să pună mâna pe cruce. Nu luaţi în seamă tremuratul camerei, era de la cancerul de frig care era afară.

Poza e de la final, când am stat circa 40 de minute în faţă la cazino, dintr-un motiv neelucidat nici acum.

Boboteaza
Vezi mai multe video din Animatie »

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.