Peste tot se urla cum ca bloggerii fac bani, vor bani si tot asa. Nu repet la nesfarsit expresia bani din blog, pentru ca ar insemna ca vreau sa cresc in SERPs la google pe asta si chiar nu ma intereseaza.

Revenind.
Ieri, stând la o cafea cu Marius Ciocan, am ajuns la concluzia că nu e adevărat. Pe bloggeri îi lasă reci problema banilor. Să explic și de ce spun asta.

Fungift are un concurs de scris articole de promovare, cu o regulă simplă. Scrii un articol de promovare despre Fungift, negociezi direct cu Marius prețul de maxim 100 de lei, iar dacă ajungeți la consens, îl publici.

E clar că acest concurs nu se adresează bloggerilor așa zis mari. Suma e foarte mică și nici unul nu s-ar stresa să scrie ceva pentru o sumă atât de mică.

Dar tocmai asta e șmecheria, că acest concurs se adresează bloggerilor care au poate și 30 de unici pe zi. Adică cei care e extrem de clar că nu vor face în orizontul apropiat nici un leu din blogul lor, deși sunt împănați de adsense și poze micuțe cu RECLAMA TA AICI.

Știți câti lei a dat ca premiu până acum? 280. 280 din 3000 disponibile.
Păi să-mi fie cu iertare, eu știu că voi ați auzit că articolele de promovare se cumpără cu 100 sau 200 de euro, dar voi momentan aveți într-o zi, traficul pe care un blogger de top îl are în 20 de minute. Adică mai trebuie să creșteți puțin ca să puteți cere mai mult.

Păcat. Eu acum un an jumătate cred că aș fi tras cu dinții să câștig 100 de lei din blog, dar nu mi-i oferea nimeni. Acum deja lumea e scârbită când aude de sume de genul ăsta.
De, rromânia e țara unde vedetele se nasc peste noapte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.