• China arestează un miliardar din hong kong, pe motive puerile.
  • China deține lagăre unde stau MILIOANE de oameni, vinovați doar de a avea altă religie sau naționalitate.
  • China arestează 300 de avocați ai drepturilor omului.
  • China arestează jurnaliști pentru că vorbeau despre ce se întâmplă în Wuhan.
  • China îl arestează pe medicul care a încercat să avertizeze lumea de izbucnirea epidemiei de corona. Medicul moare.
  • China răpește, oficial, miliardari de prin lume și îi duce acăsică, pentru a suporta rigorile legii comuniste.

Asta sunt așa, la prima căutare, că geme netul (ăla liber, nu ăla chinez) de exemple.

În timp ce se întâmplă chestiile astea, ACUM, în China, niște oameni din românia își vând credibilitatea pe mărunțiș, de la agenția care se ocupă de Huawei, ca să ne explice că nu e adevărat, nu există nicio dovadă că Huawei ar putea fi forțați de partidul comunist chinez să facă ceva. Nu există nicio dovadă, înțelegeți? Alții ridică probleme gen Dar de ce să ne căciulim la americani, când am putea să fim drepți și verticali și să ne urmăm interesul național, care interes național a devenit accesul Huawei pe piața din românia.

Am scris rândurile astea, puține, pentru că mi-e rușine de rușinea lor. Pentru că agenția Huawei vrea să creeze impresia că există un val public favorabil chinezilor, uite, bloggerii, presa, toți sunt pro. Nu, nu toți. Unii dintre noi mai au coloană vertebrală și refuză banii chinezilor (sau ai rușilor, remember Yango). Nu există niciun val favorabil, sunt articole cumpărate la kilogram, pe câteva sute de euro.

Ce este extrem de trist este că toți oamenii ăștia care scriu nu sunt deloc săraci, nu stau cu stresul ce pun pe masă pentru ziua de mâine. Dar lăcomia este mai mare decât bunul simț, iar coloana vertebrală nu este neapărat necesară. În plus, creditele te împing să te vinzi oricui, nu contează cine ar fi, banii sunt bani și nu miros, la final, în farfurie.

Da, știu, o să îmi pun în cap jumătate din presă pentru că, iată, public numele celor plătiți de chinezi. Nu îmi pasă. Vă arată un tătar ce înseamnă să pui interesul național mai presus decât micul gheșeft cu eurași.

Google știe și de alții

Aici nu e vorba de cine are cea mai bună sau cea mai ieftină rețea 5G, nu asta e discuția, e vorba despre cum niște oameni încasează niște bani, cu scuza că au credite și alte angarale, pentru a spune că chinezii sunt curați și cinstiți, europenii sunt leneși și incompetenți și americanii sunt răi. Repetați după mine: toate companiile chineze sunt supuse statului. Nu există democratie, nu există libertate, dacă statul vrea ceva, ia cu forța, nu contează că, la derută, unul dintre datacentere e în Europa. În aceeași notă, rușii nu pleacă de acasă cu 1 milion de euro ca să facă ei companii la Londra. De capul lor. ÎN LONDRA. Unde toxiinfecția cu poloniu e la ea acasă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.