Foto Victor

Pentru mine, subiectul Rusia este extrem de sensibil. Faptul că suntem aici, înapoiați, sălbatici și cu toate dihotomiile astea comunistoide li se datorează, cei 40 de ani de comunism li se datorează, pușcăria bunicilor noștri așa zis chiaburi li se datorează, morții de la canal și din lagărele de muncă li se datorează, ruperea Moldovei li se datorează, ocupația transnistriei și războiul de acolo li se datorează, toată hârca morții din ultimul secol li se datorează. Așa că eu boicotez orice înseamnă prezență rusească în românia. La modul că era să rămân fără motorină și tot nu am intrat în Gazprom, ca idee.

Ce voiam eu să punctez, legat de lansarea de ieri sistemului rusesc de ridesharing Yandex, botezat Yango, în românia.
În primul rând, sper că înțelegeți că, în mod ultimativ, orice companie rusească aparține, în final, guvernului rus, da? Fix cum e în China. Altfel scrie Siberia pe ei, tot ca în China.

Nu știu câți dintre voi ați remarcat uimitoarea coincidență, dar UIMITOARE, vă spun, dintre amânarea promulgării OUG despre ridesharing și lansarea Yango. Dacă nu înțelegeți coincidența, gândiți-vă că alaltăieri, deci da, cu o zi înainte, guvernul a dat OUG, iar dup nici 24 de ore, Yango avea mașinile complet autorizate, șoferi complet autorizați, absolut totul în ordine. Nu-i așa că nu vă puteți gândi la faptul că guvernul româniei este o marionetă rusească, ci doar că este o coincidență senzațională?

Ah, și Yango folosește propriul sistem de cartografiere și navigație. Care GLONASS va cartografia frumos locurile pe unde se plimbă, trimițându-le, la fel de frumos și detaliat, pe servere sovietice. Pardon, rusești. Da, rusești.
in case where you use Services of the company “Yandex.Taxi” LLC (OGRN: 5157746192731), your Personal information may be transferred to “Yandex.Taxi” LLC for processing on the terms and for the purposes set forth in Terms of Use of “Yandex.Taxi” (yandex.ru/legal/taxi_termsofuse/)

Pe final, un cuvânt și despre pișcotarii care își vând țara pe câțiva firfirici. Am remarcat ieri o campanie furibundă pe online, cu vouchere, mărturii despre cât de minunată e plimbarea, hai luați un voucher etc. Pișcotarilor, să vă fie rușine. În ultimă instanță, vă vindeți țara pentru un pișcot împuțit celor care și-au bătut joc de noi, de părinții și de bunicii noștri, după care mergeți acasă și vă mângâiați conștiințele că e business și, dacă nu o făceați voi, o făcea altul. Mi-e jenă de voi, mi-e silă de voi, în sfârșit, ați atins nivelul de jos. Mai jos de atât probabil ar fi să faceți reclamă la camerele de gazare sau lagărele de muncă, locurile unde nu suferi și îți iei zborul liniștit, cu doar 5 lei pe cursă.