Nu știu cât de sănătos este să scriu rândurile astea, dar mă râcâie de ceva vreme și trebuie neapărat să le scot din sistem.

Ați auzit probabil de Gazprom, nu? Dacă nu ați auzit, vă spun eu. Gazprom e compania de energie a rușilor, pârghia prin care Rusia șantajează toate vechile sale regiuni de influență. Gazprom face jocurile în ucraina, în moldova, în Kazahstan, Belarus, Georgia și cam peste tot unde e nevoie de gaz.

Gazprom reprezintă, cel puțin din punctul meu de vedere, hârca lividă, capul de mort al stăpânirii rusești din secolul trecut. În loc de armatele de mujici ale lui Stalin, acum imperialismul sovietic este împrăștiat, la masa negocierilor, de gulere scrobite, ce nu cunosc mirosul vodcii, ci doar a whiskyului fin. Nu mai ne sunt luate pieile de pe spinare cu cnutul, nagaika nu ne mai mângâie cu bilele de plumb, în schimb îl privim pe putin ca pe un zeu, datorită mirosului de mercaptan.

Ce vreau de fapt să spun.
La ieșirea din Timișoara, s-a deschis o benzinărie Gazprom. Benzinărie care are prețuri ceva mai mici, cam cu aproximativ 20 de bani față de restul benzinăriilor. Și am fost tentat să intru, după care mi-am dat seama că, prin plinul ăla de rezervor făcut de mine, eu practic îmi bat joc și de noi, și de moldoveni și de toți oamenii care sunt îngenuncheați prin amenințarea energetică.

Așa că eu nu alimentez de la Gazprom. Prefer oricând să bag de la Petrom, despre care știți prea bine ce părere am și cum îi privesc, decât să umflu buzunarele lui tătuca Stalin. pardon, Putin.
Prin urmare, dacă vedeți o benzinărie Gazprom în drum, nu alimentați, mergeți mai departe, arătându-le degetul mijlociu și șoptindu-le duios:

Iab tvaiu mati!