Acum câțiva ani, la Cluj, mi-au furat minunata mea geacă de piele din club. Bine, geaca nu era minunată, nici de chiele, dar avea o poveste interesantă. Am vrut atunci să testez cum e cu comanda de țoale chinezești, din china. Și am ales geaca asta, cred că de pe alibaba.com, dar nu sunt sigur, am luat 2 XL și am așteptat. După….hăăăt, vrep 3 săptămâni, a ajuns geaca. Nu îi venea nici nevestei, nu mai zic că trebuia să fie din piele de vacă, dar era din piele de răcănel, dacă o strângeai tare în pumni, o ascundeai lejer într-o mână.

Bun, dau mail, le zic că mi-au trimis geaca aiurea, m-au întrebat dacă m-am uitat la sistemul de mărimi chinezesc de pe site. Nu, desigur. Mă uit, dimensiunea mea la lungimea mâinii venea fix la 7X al lor. Le zic că le trimit geaca înapoi, să îmi dea una mai mare, ei zic nu. No problem sir, you valuable customer, we send other, dear sir. Și au trimis alta, tot vreo 3 săptămâni, de data asta bună, pe care, din păcate, mi-au furat-o ardelenii.

Anyway, în pofida customerului service excelent, m-am lecuit de cumpărat țoale din china. Era extrem de evident că nu este ce arată în poze și nu mă încălzea cu nimic faptul că ăia vorbeau frumos. De fapt, eu nu îmi cumpăr oricum haine de pe internet, în afară de cropp, pentru că niciodată nu se potrivesc numerele și mărimile. La cropp, 2 XL e de ani de zile ce îmi trebuie, nu se schimbă, nu se schimbă materialele, imprimeul e excelent, all good.

AȘa că stau și mă gândesc, când tot cumperi din china, și cumperi, și cumperi, și nu cumperi pentru revânzare, ci pentru tine și, de fiecare dată primești ceva aiurea, ce te face să o ții înainte? Poate ai noroc și dai de ceva bun? Am auzit că în dragonul roșu sunt haine meseriașe, mergeți acolo. Cică unii fac business meseriaș cu rochii cumpărate la kilogram în dragon și vândute cu 4-500 de lei pe internet. Nu dau nume, e cu modă și alea.