Pentru cei noi veniți. M-am lăsat de fumat acum 8 ani. pe drumul spre 30 de ani. După 15 ani de fumat. În ultimul an, fumam 3 pachete de Marlboro roșu lung, iar soția 2 de Viceroy albastru. Când eram angajat, fumam practic toate cele 10 ore petrecute acolo, în camera cu calculatoare fumul se dădea afară cu mătura și cu mopul.

De 8 ani nu mai fumez. AM suferit groaznic când m-am lăsat, timp de 2 săptămâni am fost în sevraj, ajunsesem să văd fantome noaptea prin casă. După care mi-a trecut. Nu am mai fumat de atunci, sunt împotriva fumatului, urăsc cu patimă gravidele care fumează, nu îmi place să fumezi în preajma mea, dar nu mă deranjează la modul să îi iau țigara și să ți-o înfig în fund. La câte gudroane am băgat în mine, dacă e să mă îmbolnăvesc de ceva de genul, o să mă îmbolnăvesc, cu sau fără fumatul pasiv de lângă mine.

Revenind la violul în grup. Deja s-a introdus în Australia și se vrea introdusă și în UE. Adică toate pachetele de țigări să fie identice, fără semne distinctive, ascunse în lăzi, departe de ochiul omului. Asta pentru protecția fumătorilor, sigur în acest fel oamenii se vor lăsa de fumat și vor trece la ocupații mai plăcute, cum ar fi cântatul din drâmbă sub clarul de lună.

Urăsc impunerile. Mă consider un om liber și vreau să profit de libertatea mea. Mă deranjează grav atunci când apar impuneri care practic protejează businessuri de miliarde, punând povara pe umerii celor atrași în viciu.
De ce, dacă fumatul e atât de grav, nu se interzice pur și simplu producerea de țigarete? De ce taxăm la maxim viciul, îl împingem în cotloanele cele mai jalnice, alături de sclavii săi, în timp ce vânzătorii de moarte sunt bine mersi, calculează costuri pentru maximizarea profiturilor.

Da, știu, sunt întrebări retorice. Lobbyul de miliarde din toate parlamentele este susținut de producătorii de țigarete. E normal ca vina să cadă tot pe consumator. Ca atunci când aveai voie să vinzi radare, dar nu aveai voie să le utilizezi. Sau ca la violul fără finalizare, ai voie să imobilizezi femeia, ai voie să o penetrezi, dar nu ai voie să termini.

Desigur, putem în schimb să interzicem marijuana. Care practic nu produce nici o moarte, anual. În schimb, tutunul, care ucide direct și prin boli asociate milioane de oameni, e legal la fabricare și la vânzare. În schimb, devine din ce în ce mai ilegal la consum.
Trist și definitoriu pentru lumea către care mergem cu pași grăbiți.

O lume în care o gașcă de incompetenți va introduce restricții din ce în ce mai mari, aplaudate de o majoritate senilă înainte de vreme, prea cuprinsă de sentimentul legalității și a impunerii legii, iar o minoritate de free thinkers va fi obligată să fumeze pe furiș, Carpați fără filtru.

Între timp, grătarele exhalante de monoxid de carbon și zeci de substanțe cancerigene, datorate arderii grăsimilor pe cărbuni, vor sfârâi liniștite. Dreptatea s-a făcut și s-a împărțit.

[donateplus]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.