Înainte de orice, sper că toată lumea ştie că sunt totalmente de acord cu spânzurarea animalelor Ana Maria Strauss sau Carmen Păunescu, care au omorât oameni pe trecerea de pietoni, s-au şters la guriţă şi au plecat mai departe, în cel mai rău caz plătind amenduţe simbolice.

Ăsta e sistemul juridic rromânesc, e omor din culpă, este prima faptă, deci se dă pedeapsă cu suspendare. Da, e incorect, pentru familiile ale căror mame zac în cimitire. Da, e incorect pentru fata ucisă de Ana Maria Strauss. Dar asta e legea.

Şi atunci de ce a fost condamnat Ali Imran, englezul care l-a ucis pe Nemescu, la 6 ani de închisoare? Carmen Păunescu a ucis 3 persoane dintr-o maşină. Nici măcar nu a fost arestată vreodată. Ana Maria Strauss a ucis o fată pe trecerea de pietoni şi poliţia se uita la ea. Nu a păţit nimic.

Imran a făcut exact ce au făcut şi cele 2. De ce e condamnat la închisoare? Pentru că e vorba de o vedetă de film? Pentru că nu e cetăţean american, caz în care demult statul rromân i-ar fi plătit deplasarea acasă, despăgubiri pentru maşina lovită şi eventuale scuze naţionale că nu a putut să ucidă 4 persoane?

Repet, nu vreau să fiu înţeles greşit. Sunt de acord cu pedeapsa şi cred că trebuia mult mai mult, nu 6 ani, adică practic 4 ani, iar dacă se poartă bine, 3. Eu nu înţeleg care e sistemul legislativ pe care se bazează aceste decizii.
Atât.