Am scris de multe ori despre benzinăriile din românia, în special despre petrom și rapacitatea acestuia, despre prețurile uriașe la carburanți pe care șefa petrom le motiva ca Așa e piața, urcată pe profitul de 1 miliard de euro. PROFIT.

Dar…

Dacă ne raportăm la prețurile de miercuri din stația OMV Petrom din Șoseaua Alexandriei, în cazul motorinei, care se vinde cu 4,69 de lei/litru, statul încasează 2,88 lei accize și TVA, iar compania – 1,81 de lei. În cazul benzinei, care costă 4,94 lei/litru, 3 lei iau calea bugetului de stat și numai 1,94 lei intră în conturile companiei.

Practic, dacă statul român nu ar mai pune acciză, care e o jecmăneală bazată pe faptul că oricum trebuie să cumperi combustibil, deci marcă banul, prietene, eu aș cumpăra benzina cu 2 lei litrul. Privind astfel, parcă începi să nu mai fii atât de pornit pe benzinării, ci ai dori să îi iei cu pietre pe guvernanți.

Cum să încurajeze statul vânzarea de autoturisme cu motor electric, când asta ar însemna să piardă bani uriași din combustibilul vândut?

cheap-gas-fuel-efficient-car-first-world-problems

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.