Sunt extrem de convins că doamna care a scris această litanie nu va înțelege niciodată de ce ei nu au succes, deși sunt fix lângă PSD. O să încerc eu o mică explicație, care oricum nu va prinde, pentru că na, fixismul e o boală, nu e doar o iluzie optică.

Agresivitatea

Toți cei ce strâng semnături pentru Barna sunt agresivi. A, desigur, ei nu se consideră agresivi pentru că se duc peste oameni și țipă BUNĂ ZIUA, NU-I AȘA CĂ VREȚI SĂ SEMNAȚI PENTRU DAN BARNA, SINGURUL CARE NE POATE SCOATE DIN MARASMUL PSD??? Doar că asta este agresivitate din cea mai pură, agresivitatea enervantă a mizdulinelor din malluri care vor să îți dea să miroși mizerii, să îți șteargă ochelarii, să îți facă bucle și alte chestii despre care încă tu nu știi că sunt neapărat necesare.

Iar eu am prieteni care, încă, au ca țintă, la vot, USR-PLUS și au refuzat să se lase agresați de grupurile astea de gâște gălăgioase. Lipsa de respect bazată pe nimic este explozivă, doar că, în acest caz, explozia a luat-o în jos, dacă mă-nțelegeți.

Ceea ce mă duce la punctul 2.

Disprețul

Nici măcar nu contează vârsta lor, zice autoarea, într-o revărsare de condescență ailurofilă. Toată bula asta care vrea puterea are un dispreț profund față de orice nu e la vârsta marilor descoperiri. Inclusiv în poza pusă de ea, sunt oameni între 40-50 de ani, dar care Nici nu contează ce vârstă au, important e că vor. Iată, am aproape 45 de ani, nici măcar nu contează ce vârstă am, nu?

Până când ciorba asta de gâsculițe gureșe nu va înțelege că toți românii sunt români, toți au drepturi și obligații și, ca politician, trebuie, ești obligat să îi respecți pe toți și nu doar în discursurile publice, nu va ajunge niciodată la putere și nu vor fi decât un grup ostracizat de toți cei din jurul lor, adică limitele acelea de vârstă pe care le disprețuiesc ei.

Iar asta nu se va întâmpla în viitorul apropiat. Pentru că toate discursurile lor libere se învârt în jurul nenorociților de pensionari care nu văd adevărul din domnul Barna.

Autosuficiența

Pur și simplu ei nu pot concepe că există oameni care au alte convingeri și care chiar cred în convingerile lor. Există oameni care cred în Dăncilă, în Orban, în Tăriceanu. Au existat inclusiv oameni care au crezut în Udrea. În opinia lor, acei oameni sunt, pur și simplu, proști care încă nu văd adevărul real. Până atunci, e complet interzis și de râsul curcilor să crezi că Dăncilă e adversarul lui Barna, ba, mai mult, să o și respecți. Sau Orban. Ce aveți, Orban, ăla care dansează aiurea? Nu are cum, dacă nu crezi în Barna, ești foarte prost, cum să nu crezi în Barna, nu ai cum!

Aroganța

Cum, nu votezi cu Barna? Nu ai semnat încă pentru Barna? Îmi pare rău, nu pot să mă cobor să discut cu cineva atât de jos.
Nu e ceva nou. Eu am mai experimentat-o pe vremea când, împreună cu Vali, eram de părere că exploatarea de aur de la Roșia Montana trebuie pusă în valoarea, pentru ca oamenii să trăiască bine. Vai, dar cum, nu înțelegi, ești prost, acolo turismul e la putere, oamenii vor culege ciuperci, există festivaluri de muzică, totul e cum trebuie. Anunțați-mă câți turiști au fost acolo în ultimii ani. Pentru că a fost vali, nu mai e niciun turism, zona e moartă, ȘI mai moartă, oamenii sunt ȘI mai săraci, exceptând băiatul ăla șmecher care lupta cât 2, care are și el de-ale gurii și de-ale sufletului.

Așa și cu apostolii noii politici. Cum să crezi că românia are nevoie de altceva decât de Barna? Înseamnă că ești foarte prost, prietene, nici măcar nu existi pe lumea asta, ești o flegmă pe curba lui Gauss și un muc în ierarhia lui Maslow.

Mno, cam astea sunt. Știu că mulți dintre voi vă recunoașteți acolo, așa că lasați să sedimenteze, poate învățați ceva.

În primul rând, poate, niște respect.