dollar.jpgAproape în fiecare zi găsesc un articol de presă în care se dezbate problema blogurilor. Absolut toate, dar absolut toate ajung la premiza „Cum faci bani din blog„.
Si astăzi de dimineaţă, primul articol căzut sub ochi, la Buddha, despre nu ştiu ce interviu dat la Agora Media, despre bloguri. Subiectul principal? Cum faci bani din blog, desigur.

Am o întrebare. De fapt mai multe.
De ce nu ne întreaba nimeni de ce scriem pe blog? De ce nu suntem întrebaţi ce ne-a făcut să avem blog? De ce nu interesează pe nimeni cine sunt oamenii din spatele blogurilor? Ce simt ei? Ce vor ei? Unde vor să ajungă?
Nu. Suntem întrebaţi cum facem bani. De ce facem bani. Care sunt metodele pe care le folosim pentru a face bani. Bani bani bani.

A ajuns blogul noul El-Dorado al Rromâniei. Fiecare tip care nu a reuşit mare brânză in viaţă citeste articole de acest gen, si îşi zice in barbă:

– Frate, dar eu sunt mult mai bun decat loserii aştia care nu au viaţă, familie sau sex.

Şi mai apare un blog miraculos, plin de fime youtube, statusuri de messenger, poze sexy şi melodii cu Cleopatra Stratan. Plus comentariile acide la adresa bloggerilor, boioglisme le spun eu:

– Nu contează că am 20 de vizitatori pe zi. Ai mei sunt targetaţi.

În felul acesta se dilueaza calitatea zonei blogurilor. Pentru că nu vrem să ne susţinem munca si eforturile, ci dorim să alimentăm senzaţionalul ieftin.
Si ne curg balele după un interviu pe undeva, astfel lăsând la o parte orice principii care ne-ar sustine eforturile de a deveni mai buni.
Ne săpăm singuri, domnilor.
Când o să vă treziti?