Avem, iarăși, ministru ungur la ministerul mediului. Ca să îl ajute pe Vereștoy să despădurească legal pădurile româniei.

Dar nu asta e idee, ci alta, un pic mai gravă. De ce credeți voi că ungaria se împotrivește vehement la orice înseamnă chestie lucrativă în ardeal, cum ar fi, de exemplu, exploatarea de aur de la Roșia? Pentru că automobile, Paul Walker și cianuri?

Nu, ci pentru că Ungaria nu a abandonat niciodată ideea de a lua Transilvania, cu mânuțele alea mici și hrăpărețe. Și vor transilvania nu pentru că e populată cu rupții în cur din Harghita și Covasna.

Ci pentru că e bogată în resurse naturale și minerale, aur, argint, cupru, zinc, fier, are pădurile care îl îmbogățesc pe Vereștoy, are stațiuni balneo climaterice și nu numai, are sare, are clădiri de o frumusețe inestimabilă, care, total întâmplător, sunt deținute de unguri, are tot ce nu are Ungaria mai exact, care Ungarie este formată dintr-o mare câmpie stearpă, unde se cultivă rapiță pentru benzină, fără nici o bogăție naturală. Și lacul Balaton, pe care încearcă să îl evanghelizeze drept Mare Interioară.

Și cu siguranță, la întâlnirea cu finanțatorul ungurilor, Soros, Ponta a discutat numai probleme fără nici o legătură cu asta. Absolut fără nici o legătură.

Sper să îl pună pe Remus Cernea regele ardealului. Pleata o are, prost este, are deja toate calitățile cerute pentru job.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.