Știți ce m-a frapat cel mai tare la protestele din ultimele zile? Cum oportuniștii plătiți au găsit momentul prielnic să încerce să confiște nemulțumirea oamenilor, în direcția dorită de ei.
Astfel au apărut pancarte prin piață, printre oamenii care aveau cu adevărat nemulțumiri, cu mesaje gen salvați roșia montană. Asta îi nemulțumea pe cei de acolo, da? Oamenilor nu le era foame, frig sau silă. Ei veniseră să apere roșia montană.

Așa a apărut lățosul goțiu, care scria, a 2 a zi de la începerea protestelor, într-un ziar pedelist, ziar care nici măcar nu remarca protestele de stradă, despre cum oamenii își strigă doleanțele de salvare a roșiei.
Așa a apărut și salvatorul vămii vechi, mircea toma. La fel și salvatorul deltei dunării, omul lui SOV, Liviu Mihaiu. La fel și hipsterul viitor fost președinte Remus Cernea. Brusc lumea transpira acolo despre cum să salvăm roșia.

Între timp, oamenii care TRĂIESC acolo au făcut și ei o adunare de protest astăzi. Desigur, nu scrie nicăieri de ea, doar oamenii de acolo sunt insignifianți. Nu salvează nimic și nu sunt goții sau mihai. Ei doar ar vrea să muncească și să câștige bani.

Ce e foarte tare este că un blogger S-A DUS ACOLO, să vadă cu ochii lui și să facă liveblogging. Pe viscolul asta, mi se pare o realizare maxima.

Sunt foarte curios. Cineva din salvatorii lui pește remarcă mesajele care le trimit oamenii de acolo? Sau acum se gândesc la metode de creștere a ciupercilor pe timpul iernii, pentru ca oamenii să meargă în păduri să le culeagă și astfel să trăiască din agroturism.

Minerii au venit si ei in Piata. Lozincile precum ”Stam pe aur si murim de foame” incearca sa exprime sistuatia disperata in care a ajuns mineritul la Rosia Montana.

Mesajele catre guvern includ urmatoarele revendicari: “Dati-ne de munca”, ”Stam pe aur si murim de foame”, ”Jos somajul”, ”Solidaritatea” sindicala, ”Vrem sa muncim acasa”, ”Ecologistii-n mina sa ne dea lumina”.

Un om care a luat cuvantul ii invita pe cei care sunt impotriva proiectului sa vina la Rosia Montana si sa traiasca din cules de ciuperci.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.