marte-terra

Elon Musk, tipul de la Tesla, are un proiect prin care vrea să tragă internet pe marte. Mai exact, în virtutea faptului că peste câțiva ani este programată o expediție cu echipaj uman pe marte, tipul dorește să lege Marte de pământ printr-o autostradă virtuală, ca să putem comunica în real time cu cei plecați. Costul acestei operațiuni? 10 miliarde de dolari.

Mult, ați zice?

Statul român ar urma să plătească concesionarului autostrăzii Comarnic-Braşov suma de 325,2 de milioane de euro anual, potrivit unor date făcute publice miercuri de CNADNR. Astfel, reiese că, în cei 26 de ani de concesiune, am urma să plătim în total 8,45 miliarde de euro pentru autostrada spre munte şi pentru speranţa că vom scăpa de cozile interminabile la fiecare plecare sau întoarcere din concediu pe Valea Prahovei.

Nu e mult. Pentru că banii ăia ar ajunge doar pentru 50 de kilometri de autostradă în românia. Serios, nu e glumă, e știre publică. Cu banii pe care statul român îi plătește pentru 50 de kilometri de autostradă, alții vor lega planeta marte de pământ. Adică 225 de milioane de kilometri.

Simplu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.