femeie-privind-crucis

România e vestită pentru autostrăzile sale. Mai exact prin lipsa lor, cred că doar moldovenii au mai puține autostrăzi decât noi (și aici mă aventurez, nu am fost niciodată în moldova). Practic, avem 2 cioturi de autostradă importante, A1 și A2.

Trecând peste această introducere insipidă, despre care nici eu nu știu unde vrea să ducă, m-am obișnuit ca vara să merg, aproape în fiecare weekend, la mare. Ori mă opresc în constanța, ori trec prin vama veche și plec acolo unde plajele sunt curate și bulgarii serviabili.

Adică trec săptămânal pe A2, prin acei primi 35 de kilometri de dezastru cu găuri, kilometri pe care nu îi repară nimeni, pentru că acolo e de muncă, nu doar chiuretat asfalt și turnat altul mai prost în loc, cum fac mafioții de la compania de autostrăzi.

Și ajung la km 50. Unde este prima benzinărie de pe autostradă, un OMV.
Oameni buni, vă spun, fără exagerare, EVERY FUCKING TIME când trec pe acolo, benzinăria aia e plină de oameni. E plină de bucureșteni, poftim, nu de oameni. Plină de mașini de bucurești, trase frumos pe dreapta, cu proprietarii lor odihnindu-se, relaxându-se, bând o cafea.

DUPĂ FUCKING 50 de kilometri, care practic de fapt sunt vreo 35, că km se măsoară până în centrul orașului, nu de la ieșire. Adică au plecat de acasă de 15 minute, după care s-au oprit la OMV, să ia o pauză de masă și cafele.

DE CE??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.